I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Momir Rnić: Uživam u penziji, korone se ne plašim, proći će i to

Legendarni rukometni as, Momir Rnić, nedavno je otišao u penziju, sa mesta upravnika Kristalne dvorane u JU Sportski objekti.

Momir Rnić je navikao da bude aktivan, ali su ga „zakočili“ prvo odlazak u penziju, a sada i epidemija korona virusa. Napunio je 3. februara 65. godina, a mi smo ga pozvali i pitali kako se snalazi u doba korone:

– Trudim se da se što bolje organizujem kod kuće. Pročitam vesti na internetu, pogledam film na you tube, a svakog dana pogledam na you tube i snimke nekih važnih utakmica iz prošlosti. Malo vežbam na terasi i po stepeništu u zgradi šetam gore – dole. Gledam, koliko je to moguće, da budem što više aktivan – kaže Momir Rnić za Ilovezrenjanin.

I Taxi Zrenjanin

Kako se navikavate na penzionerske dane?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Još sam „mlad“ penzioner, tek dva meseca. Stariji prijatelji mi kažu da je odlazak u penziju na neki način stresan bio za njih, jer ipak predstavlja jednu prekretnicu u životu. Meni je, sa druge strane, prijao, jer sam našao savoj mir. Rano sam ušao u profesionalne rukometne vode, nisam imao vremena za mnoge stvari, a kao sportista i trener sam konstantno bio izložen stresu. Bio sam trener RK Proleter do pre dve godine i dešavalo se da posle utakmice, zbog ogromnog stresa, dođem kući i popijem par acisala. Konstantno me je bolela glava. Sada toga nema. Potpuno sam opušten.

Da li ste ikada mogli da pomislite da će sportska takmičenja biti suspendovana?

– Ni u najgorem scenariju. Teško mi pada što nema sportskih prenosa i što nema rukometnih utakmica u Kristalnoj dvorani. Uhvatim sebe kako šetam po stanu i uzmem daljinski, sa namerom da uključim TV i pogledam neku utakmicu. Srećom, sportski kanali repriziraju neke interesantne utakmice od ranije, pa pogledam to. Ne pratim samo rukomet, već sve sportove: fudbal, tenis, košarku…

Da li nekada imate želju da se vratite trenerskom poslu?

– To je isto kao da pitate žabu, da li bi skočila u vodu? – uz osmeh kaže Momir Rnić. – Trenutno ne razmišljam o tome. Gledam da što više vremena provedem sa porodicom. Ćerka živi u Novom Sadu, ona ima ćerkicu od 8 meseci. Momir junior ima sina. Obožavam da se igram sa unucima. Sada nemam kontakt sa njima zbog epidemije i mnogo mi nedostaju.

Da li kod vas ima straha zbog ove situacije?

– Ne plašim se korona virusa. Naravno, treba poštovati sve preporuke stručnjaka. Preživeli smo sve i svašta, proći će i ovo – poručio je Rnić na kraju razgovora.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh