I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Modelari iz Zrenjanina potvrdili visok rejting, ali pokazali i šta je fer – plej

Na ovogodišnjem državnom prvenstvu za slobodnoleteće modele, Živa Kovački, novi državni prvak u klasi F1C pokazao je pravi sportski duh, stavljajući kolegijalnost ispred sportskog rezultata.

modelari

Na terenu na kojem je u avgustu održano Evropsko prvenstvo, prošlog vikenda smo kod Aradca dobili nove državne prvake u tri discipline slobodnoletećih modela.
U klasi F1A (jedrilice) najbolji je bio Slavko Savić (AK «Nova Pazova»), za njim je sa malom razlikom Radoje Blagojević (AK «Vojka»). Kako u ovoj klasi nije bilo dovoljno mladih sportista za juniorsku konkurenciju, Uroš Zorić (AK «N. Pazova») je kao junior nastupio u seniorskoj konkurenciji i uspeo da izbori treće mesto. Najbolji klubovi u ovoj klasi su AK «Nova Pazova», AK «Ving» i AK «Trstenik».

modelari-2
U klasi F1B (modeli sa gumenim motorom) novi državni prvak je Radoje Blagojević, dok drugo i treće mesto zauzimaju sportisti iz zrenjaninskog aerokluba – Svetozar Gostojić i Bojan Gostojić. Ovde iznova imamo juniora, Bojana Gostojića, koji se za treću poziciju izborio među seniorskim takmičarima. Najbolji klubovi su iz Zrenjanina, Vojke i Nove Pazove.

Fordomanija

modelari-4

U klasi F1C se desila izuzetno zanimljiva situacija na početku doigravanja, koje traje 10 minuta (takmičari koji imaju isti broj poena, lete dodatne letove).

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Dvojica takmičara su pristupila startovanju motora, ali takmičar Lakić Dragan ne uspeva da pokrene svoj motor na modelu. Nakon više pokušaja, utvrdio je da njegov uređaj ne obezbeđuje varnicu svećici motora i zbog toga nije u mogućnosti da startuje. Vreme neumitno ističe i približava se kraju. Suparnik Živa Kovački  imao je mogućnost da startuje svoj model ne osvrćući se na muke svog suparnika i da na taj način obezbedi svoju pobedu. Umesto toga velikodušno je ponudio Lakiću svoj uređaj za startovanje motora pa su obojica startovali na samom kraju zvaničnog vremena. Ovo je po mom mišljenju izraz pravog i nedvosmislenog demonstriranja fer pleja. Predlažem da komisija Vazduhoplovnog saveza Srbije predloži Kovački Živu za nagradu fer pleja – kaže Andrija Šil, delegat VSS-a na ovom takmičenju.

modelari-3

Na kraju, Zrenjaninac Živa Kovački nosi titulu državnog prvaka u klasi F1C, dok su na drugom i trećem mestu modelari iz AK «Ving» – Dragan Lakić i Branko Bijelić. «Ving» je i najbolji u klupskom poretku, a za njim su AK «Sombor» i AK «Zrenjanin».

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh