I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Aviv Park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Sport

Mirko Skoko sa rukometašima Krke ponovio najveći uspeh u istoriji kluba

Rukometaši Krke iz Novog Mesta, pored ekipe Škofja Loke, najveće su iznenađenje regularnog dela prvenstva slovenačke Prve lige, koja je po prvi put ove sezone igrana bez učešća RK Celja Pivovarne Laško i RK Gorenja iz Velenja.

Na klupi Krke, koja je ponovila najveći uspeh u istoriji kluba plasmanom u TOP 6, sedi mladi stručnjak iz Sečnja, Mirko Skoko, koji je za ugledni rukometni portal Balkan-Handball.com govorio o sezoni koja će se nastaviti borbom za titulu:

– U doigravanju ćemo pokušati da se domognemo petog mesta, što bi bio najveći uspeh u istoriji kluba. Cilj je i da se skine skalp neke od velikih ekipa, ako uspemo da je uhvatimo na spavanju – kaže Skoko i dodaje:

I-Taxi

– Na početku sezone smo ostali bez prvog strelca lige Papeža, a uprava je zadala cilj da se ostane u ligi. Kako je liga odmicala menjali su se i ciljevi. Moj lični cilj je bio plej – of i u to sam ubeđivao igrače tokom čitave sezone. Posle pobede nad Koprom su to i shvatili kada je usledila serija od 10 pobeda. Skoro čitavu sezonu smo proveli na mestu, koje vodi u plej – of i to ostvari potpuno zasluženo.

Rad na duge staze se isplati

Ekipa Krke, sastavljena je od mladih slovenačkih igrača i samo jednog stranca – nekadašnjeg golmana Crvene zvezde i Partizana, Aleksandra Tomića.

– Ekipu čini 90% igrača 94, 95i 96. godište, koje treniram već pet godina, što kroz omladinsku školu, a poslednje tri i kroz seniorsku. Najjača vrednost ima je kolektiv i uigranost. Ako klub zadrži ovaj sastav na okupu u naredne dve godine, uz neko kvalitetno pojačanje, možemo da pariramo Ribnici i Kopru, a možda i Celju i Gorenju – zaključuje srpski trener, koji je već pet godina u slovenačkom timu.

Detalj sa priprema rukometaša Krke u „Medisonu“

Pripreme u „Medisonu“

Pripreme za sezonu 2016/2017 rukometaši Krke su na čelu sa trenerom Mirkom Skokom odradili avgusta 2016. godine u Zrenjaninu.

Verujemo da su kvalitetne pripreme i kontrolne utakmice u Zrenjaninu i susednim gradovima sigurno doprinele da Krka ostvari ove sezone istorijski uspeh.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh