I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Ministarka sporta i omladine Alisa Marić posetila Zrenjanin

Delegacija Ministarstva sporta republike Srbije prisustvovala je danas javnoj tribini organizovanoj u gradskoj kući u Zrenjaninu, povodom izrade Strategije razvoja sporta u Srbiji od 2014. do 2018.godine.

Ministarka sporta Alisa Marić, pojasnila je da se tribine organizuju u dvadesetak gradova Srbije sa ciljem da se prikupe predlozi pre svega stručne javnosti, naročito sportskih stručnjaka, koji bi doprineli izradi strategije. “Obilaskom terena, Ministarstvo sporta dobiće uvid o realnom stanju sporta u Srbiji”– rekla je Marićeva prilikom susreta sa gradonačelnikom Zrenjanina, Ivanom Bošnjakom.

Delegacija Ministarstva sporta u razgovoru sa gradonačelnikom Zrenjanina

I Taxi Zrenjanin

Prvi čovek našeg grada podsetio je goste iz ministarstva da se za Zrenjanin i danas vezuje sintagma “grad sportova” i da će strategija biti izuzetno važna zbog smernica za dalji razvoj sporta.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prilikom pristupa izradi strategije, sva pitanja i diskusije učesnika tribina u gradovima Srbije biće snimljeni, preneti u izveštaj a najbolji će se postati deo buduće strategije. U sklopu priprema za izradu tog važnog dokumenta, urađena su istraživanja na terenu o bavljenju sportom danas u odnosu na 2007.godinu, pre usvajanja još uvek važeće Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji 2009. -2013. godine.

U to vreme, 2007.godine 37% ispitanika reklo je da se bavi sportom, dok je ove godine 44% njih dalo potvrdni odgovor. Još jedan značajan podatak iz istraživanja govori da je 40% ispitanih reklo da se ne bavi sportom jer nema vremena za to. Upravo takvi pokazatelji biće od izuzetnog značaja u kreiranju i implemntaciji buduće Strategije koja će biti doneta sledeće godine.

Ministarka sporta obišla je nakon tribine gradski bazen, novu i staru halu sportova, stadion u Karađorđevom parku, i „Sobu sporta“ u Narodnom muzeju Zrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh