I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Ministarka sporta i omladine Alisa Marić posetila Zrenjanin

Delegacija Ministarstva sporta republike Srbije prisustvovala je danas javnoj tribini organizovanoj u gradskoj kući u Zrenjaninu, povodom izrade Strategije razvoja sporta u Srbiji od 2014. do 2018.godine.

Ministarka sporta Alisa Marić, pojasnila je da se tribine organizuju u dvadesetak gradova Srbije sa ciljem da se prikupe predlozi pre svega stručne javnosti, naročito sportskih stručnjaka, koji bi doprineli izradi strategije. “Obilaskom terena, Ministarstvo sporta dobiće uvid o realnom stanju sporta u Srbiji”– rekla je Marićeva prilikom susreta sa gradonačelnikom Zrenjanina, Ivanom Bošnjakom.

Delegacija Ministarstva sporta u razgovoru sa gradonačelnikom Zrenjanina

I Taxi Zrenjanin

Prvi čovek našeg grada podsetio je goste iz ministarstva da se za Zrenjanin i danas vezuje sintagma “grad sportova” i da će strategija biti izuzetno važna zbog smernica za dalji razvoj sporta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prilikom pristupa izradi strategije, sva pitanja i diskusije učesnika tribina u gradovima Srbije biće snimljeni, preneti u izveštaj a najbolji će se postati deo buduće strategije. U sklopu priprema za izradu tog važnog dokumenta, urađena su istraživanja na terenu o bavljenju sportom danas u odnosu na 2007.godinu, pre usvajanja još uvek važeće Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji 2009. -2013. godine.

U to vreme, 2007.godine 37% ispitanika reklo je da se bavi sportom, dok je ove godine 44% njih dalo potvrdni odgovor. Još jedan značajan podatak iz istraživanja govori da je 40% ispitanih reklo da se ne bavi sportom jer nema vremena za to. Upravo takvi pokazatelji biće od izuzetnog značaja u kreiranju i implemntaciji buduće Strategije koja će biti doneta sledeće godine.

Ministarka sporta obišla je nakon tribine gradski bazen, novu i staru halu sportova, stadion u Karađorđevom parku, i „Sobu sporta“ u Narodnom muzeju Zrenjanin.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh