I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Milorad Stanulov je tačno pre 40 godina osvojio srebro na Olimpijadi u Moskvi

Na Olimpijskim igrama u Moskvi 27. jula 1980. dubl skul koji su činili Zrenjaninac Milorad Stanulov i Novosađanin Zoran Pančić, osvojio je srebrnu medalju što je i dalje najveći uspeh srpskog veslanja na najvećim svetskim smotrama sporta

NAJBLISTAVIJI USPEH SRPSKOG VESLANJA

Pre tačno četiri decenije veslač Begeja Milorad Stanulov je zajedno sa kolegom iz novosadskog Danubiusa, Zoranom Pančićem, na 22. Olimpijskim igrama u Moskvi osvojio je srebrnu medalju koja i dalje predstavlja najblistaviji uspeh srpskog veslačkog sporta na najvećim sportskim smotrama. Natupajući pod zastavom tadašnje SFRJ, koja je u Moskvi osvojila ukupno devet medalja (dve zlatne, tri srebrne i četiri bronzane) Zrenjaninac Milorad Stanulov i Novosađanin Pančić, predvođeni trenerom Srboljubom Saratlićem, 27. jula 1980. u finalu ove discipline su s vremenom 6:26.34 prošli su kroz cilj kao drugi iza posade Velike Britanije koja je s vremenom 6:24.33 osvojila zlato.

I Taxi Zrenjanin

Treće mesto i bronzu osvojio je čamac Češke (6:29.07).

DO MEDALJE KROZ „POPRAVNI“

Stanulov i Pančić su na Igrama u Moskvi s vremenom 7:04.57 bili drugi u kvalifikacijama, pa su mesto u finalu morali da traže kroz repesaž. Na „popravnom“ naša posada je odveslala briljantnu trku i s trijumfom u vremenu 6:36.46 ušla je u veliko finale.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

I u finalu naš dubl skul je bio na visini zadatka. Odveslao je odličnu trku ali je na kraju ipak morao da se zadovolji srebrom.

Ta olimpijska medalja je za mnoge generacije našeg veslanja posle, danas 67  -godišnjaka Stanulova i Pančića, ostala nedostižan rezultat. Takođe, predstavljala je i ogroman zamajac u razvoju ovog sporta, koji nas svake godine obraduje s makar jednom medaljom s velikih takmičenja.

Priliku da sadašnji reprezentativci osvoje medalju na OI imaće na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine. Do tada, kao što je bio slučaj i prethodih 40 godina, srebro Stanulova i Pančića iz Moskve, koji su se u Los Anđelesu 1984. okitili bronzom, ostaće najveći uspeh našeg veslanja na Olimpijskim igrama.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh