I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Milojka Ponoćko osvojila zlatnu medalju u trekingu za sezonu 2018.

Takmičarka Kluba planinara „Zrenjanin“ Milojka Ponoćko osvojila je zlatnu medalju Vojvođanske treking  lige za prethodnu 2018. godinu u konkurenciji starijih veteranki.

Ponoćko je učestvovala na svih 8 kola koja se održavaju  tokom jedne godine i sakupila je 437 bodova te joj je na osnovu toga na kraju sezone dodeljen i pehar.  Štaviše od 2012. godine otkad je počela da se takmiči nije propustila nijedno kolo što znači da je do sada odradila  56 kola lige.

– Zlatna medalja za prethodnu sezonu dodeljena mi je na prvom ovogodišnjem kolu lige održanom u Deliblatu jer je takva praksa svih ovih godina. Inače u Deliblatu sam se takmičila na najdužoj deonici od 42 kilometra – kaže Milojka kojoj svi tepaju Mica.

PerSu marketi

Hronologija njenih nastupa tokom 2018. godine na kraju koje je u svojoj konkurenciji bila najuspešnija je sledeća: Šid 49, Všac 60, Popovica 62, Carska Bara 45, Kupusina 45, Čortanovci 45, Bukovac 79 i Deliblato 52 boda.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Treking je jedna od takmičarskih disciplina u planinarenju u kojoj se staza (42, 28 ili 19 km) koja je unapred zadata, bilo hodom ili trčanjem, prelazi prateći kote na karti. Bodovi se osvajaju na osnovu postignutog vremena, a dodatne bonuse moguće je osvojiti primerice ako staza ima uspone i slično.

Zapažene rezultate u 2018. godini postigli su i ostali članovi KP „Zrenjanin“: Milan Milojević, Goran Dudan, Željko Milić, Aleksandra Todorov, Marijana Mauka, Branko Pavlović, Ljuba Popov, Marija Penjivrag, Goran Milojević…

Klub planinara „Zrenjanin“ osvojio je na kraju sezone 2018. ukupno 8. mesto sa 2459 bodova i to u konkurenciji 75 klubova. 1. mesto osvojio je „Balkan“ Beograd sa 3341 bodom, 2. je „Borkovac“ Ruma sa 3189 bodova, a treće mesto osvojio je „Železničar“ Novi Sad sa 3185 bodova.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh