I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Milivoje Batinica: SAS će možda igrati u Evropi

Ekipa SAS – a će se od jeseni ponovo takmičiti u Premijer ligi Srbiji. Zrenjaninci nisu uspeli da izbore plasman u elitu kroz drugoligaški baraž, a od uspeha ih je delio samo jedan gol. Ipak, došlo je do neočekivanog obrta.

rsz_kmf_sas_2012_2013

– Posle tragične smrti finansijera KMF Marbo Intermezzo, Beograđani su ostali bez sponzora. Bojan Pavićević, koji je bio jedan od stožera kluba odlučio je da Marbo napravi fuziju sa SAS – om. Zbog toga ćemo zazuzeti mesto koje je Marbo imao u eliti, a s obzirom da su oni izborili i plasman u Rekopa Kup, moguće je da zaigramo i u Evropi. Moram da napomenem da mesto u eliti nismo kupili. Fuzija je urađena na prijateljskoj bazi, bez novca. Pavićević se odlučio za SAS, jer zna da godinama radimo pošteno, da se trudimo i da mnogo ulažemo u klub – rekao je trener SAS – a, Milivoje Batinica.

Na ovaj način ste preuzeli sva prava, ali i obaveze koje Marbo ima?

PerSu marketi

– Tu je čista situacija, jer je Marbo redovno izmirivao sve svoje obaveze, tako da ne duguje nikom ništa. Igrači Marba su svi slobodni. Mi bismo naravno voleli da ih zadržimo, ali to je mala šansa, s obzirom da su imali zaista visoke finansijske ugovore. Imamo problema sa sastavljanjem ekipe, a pripreme počinju već 15. avgusta. Kalaba počinje da radi u Pokrajinskom ministarstvu za sport, pa ne znam kako će uskladiti posao i treninge…Kapiten Blažić ima mnogo ponuda, a Vukoje će najverovatnije morati na operaciiju prepona. Problem nam predstavlja i to što Blanuša radi u „Drekslmajeru“ u tri smene…

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

SAS je održao konferenciju za novinare u Gradskom press centru. Pored trenera Milivoja Barinice, na konferenciji je govcrio i član uprave Dušan Šijan, inače načelnik Srednjobanatskog okruga.

– Nije lako obezbediti sredstva za takmičenje u Premijer ligi, ali za SAS igraju samo deca iz Zrenjanina, a treba naglasiti da imamo na jednoj utakmici publike, koliko drugi klubovi nemaju za celu polusezonu. Zato zaslužujemo jaku podršku. Pravimo dugoročne planove i očekujem da za 2 – 3 sezone ponovo budemo u igri za osvajanje šampionske titule – zaključio je Šijan.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh