I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Milica i Vojislav uspešno završili sezonu

Proteklog vikenda u Novom Sadu u organizaciji Konjičkog kluba „Salajka“ održano je završno kolo Prvenstva Srbije u vožnji zaprega, kategorija dvoprega, uzrasna kategorija-deca vozači.

konjicki-sport-2

Foto: Milana Nović

U završnom petom kolu prvenstva, Zrenjanin su predstavljali članovi KK „Quarter“ Vojislav Livada i Milica Petrov, a uz veliku podršku trenera Aleksandra Vukoja i Vojislava Graora, kao i mentora Željka Malušića, Miloša Plavšića i Romana Kadarjana.

Završno, peto kolo, okupilo je šest najboljih i najtalentovanijih juniora  -dece vozača zaprega u Srbiji. Uređivač parkura, Goran Mogin, za ovu priliku postavio je parkur dužine 690 m, koji je činilo 20 kapija, a koje je trebalo savladati za 166 sekundi. Pred početak utakmice bilo je očito da se svih šest mladih vozača bori sa velikom tremom i da su nervozniji nego ikada pre. Ipak, kada su stupili u manjež, uspeli su da se skoncentrišu i da svi sa više ili manje uspeha završe vožnju.

I Taxi Zrenjanin

A najuspešniji su bili Nikola Cvjetićanin iz Petrovaradina, Vojislav Livada iz Zrenjanina i Milica Petrov iz Zrenjanina. Zatim je usledilo i proglašenje najuspešnijih vozača Prvenstva Srbije, titula prvaka sa ukupno 68 bodova pripala je Nikoli Cvjetićaninu, titula viceprvaka sa 66 bodova pripala je Vojislavu Livadi, dok je sa 59 bodova treće mesto zauzela Aleksandra Trnjakov iz Stapara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

kk-quarter

Milica Petrov i Vojislav Livada

Petnaestogodišnji Vojislav Livada u Prvenstvu Srbije braneći boje zrenjaninskog KK „Quarter“ do titule Viceprvaka Srbije u vožnji dvoprega došao je sa grlima Lola & 25 Mara II koje su u vlasništvu Aleksandra Vukoja, a koje su tokom čitavog prvenstva bile izuzetno poslušne i tačne, što je Vojislavu mnogo pomoglo i ulivalo mu dodatnu dozu sigurnosti, jer je znao da njih dve neće pogrešiti.

– Sezona 2016 za mene je bila izuzetno dobra, od samog početka Prvenstva Srbije, trudio sam se da beležim dobre rezultate, a u tome su mi pomogle fantastične Lola & Mara, koje su slušale svaku moju naredbu i uvek bile sinhronizovane, što mi je mnogo olakšalo vožnju. Posebno sam zahvalan predsedniku Aleksandru Vukoju, koji je svakodnevno trenirao i pripremao za takmičenja Lolu & Maru, kao i mom dedi Vojislavu Graoru Braši, čiji su mi saveti mnogo pomogli. U završnom kolu u Novom Sadu parkur je bio vrlo interesantan, kao i kod ostalih kolega vozača bilo je dosta treme, ali sam uspeo i sa time da se izborim, tako da je titula Viceprvaka Srbije još draža i još značajnija. Takođe ova titula je i veliki podstrek da nastavim da se bavim zaprežnim sportom pa da srebro u narednoj sezoni zasija zlatnim sjajem – rekao je Vojislav Livada.

– Titula Viceprvaka Srbije u konkurenciji dece vozača koju je Vojislav Livada osvojio je kruna uspeha ove sezone za našu decu vozače. Kao i uvek jako sam ponosan na Vojislava Livadu i Milicu Petrov, jer se trude treniraju, slušaju savete i sa ponosom predstavljaju KK „Quarter“ i Zrenjanin širom Srbije i služe za primer drugoj deci. Iskreno se nadam da će i mnoga druga deca krenuti njihovim stopama i početi da se bave konjičkim sportom. Do kraja sezone ostalo je još nekoliko takmičenja, a sledeće veliko takmičenje koje ih očekuje održava se 2. oktobra, u okviru Međunarodnog sajma konjarstva i sersana u Novom Sadu – sa ponosom je istakao predsednik KK“ Quarter“ Aleksandar Vukoje.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh