I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

PK Viktorija po prvi put organizovala Memorijal Miloš Popov

Plivački Miting „Memorijal Miloš Popov“, u organizaciji PK Viktorija, bio je osmišljen sa željom da propagira i sačuva od zaborava, bogatu sportsku istoriju i tradiciju vodenih sportova u našem gradu, koji su samo deo, ogromne sportske porodice našeg grada – Grada Sportova.

Gotovo 280 najmlađih takmičara iz 14 klubova, širom Srbije, takmičilo se za medalje i pehare, u Memorijalnim trkama „Miloš Popov“, „Branislav Kostić „ i „Marija Radin Cabafi“.

PerSu marketi

Pre memorijalnih. trka, sažetim tekstovima, deca su bila upoznata sa likom i delom Zrenjaninaca, kojima su trke posvećene, o njihovom entuzijazmu, bezgraničnoj energiji i dobroj volji, koja ih je krasila, čime su doprineli sportu u svom gradu, koji su neizmerno voleli i poštovali.

– Cilj akcije je da svake godine, širimo broj memorijalnih trka i time očuvamo sećanje na naše sugrađane, koji više nisu među nama, ali i da prikažemo mlađim naraštajima visoke sportske standarde, ali pre svega i ljudske vrline, kojima su se naši sugrađani nekada rukovodili – rekao je pomoćnik gradonačelnika, Simo Salapura, koji je proglasio miting otvorenim.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Organizatori Memorijala Miloš Popov: bračni i trenerski par Ivković, Maja i Branislav

U uvodnim trkama, nastupili najmlađi članovi zrenjaninskih klubova, koji su tek zavrsili obuku plivanja.

– Pored zlatne i srebne medalje za pobednike, bronzane medalje su bile dodeljene svakom od učesnika ovih trka, jer priznaćete, savladana obuka plivanja je veliki korak u životu svakog mališana – rekao je šef stručnog štaba PK Viktorija, Branislav Ivković i dodao da je kao organizator imao veliku podršku od kolega iz SPORT TEAM gradskog projekta obuke plivanja.

Miting je takodje imao i humanitarni karakter. Celokupni prihod od startnine članova PK Viktorija biće uplaćen direktno u fond za akciju „Sportom za bolje sutra“ Grada Zrenjanina.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh