I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Memorijal Darko Nišavić okupio preko 300 rvača iz 8 zemalja

Memorijalni turnir Darko Nišavić okupio je u Kristalnoj dvorani više od 300 takmičara iz 27 klubova,koji su došli iz 8 zemalja, koji su na tri strunjače nagovestili budućnost rvačkog sporta u našoj zemlji i okruženju.

U prisustvu članova porodice Darka Nišavića, olimpijskog šampiona Davora Štefaneka, predsednika Rvačkog saveza Srbije Željka Trajkovića, zamenika gradonačelnika Zrenjanina Saše Santovca, generalne sekretarke Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosave Đapić Atanacković i drugih zvanica, u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu je održan 12. Međunarodni memorijalni rvački turnir „Darko Nišavić“ i 4. Kup malih šampiona.

I Taxi Zrenjanin

 

Posvećen istaknutom sportisti, rvaču „Proletera“ i jugoslovenskom reprezentativcu Darku Nišaviću (1952-2005.), Memorijal je od pre četiri godine i Kup malih šampiona, turnir pionira, na kom se okupljaju najmlađi takmičari u ovom, u Srbiji i Zrenjaninu jednom od najtrofejnijih sportova.

Gosti su stigli iz više gradova Srbije, ali i Rumunije, Grčke, Ukrajine, Hrvatske, Moldavije, Češke i Mađarske.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

PEHAR ZA JOVANA MIOLSKOG

Pehar sa imenom legendarnog Darka Nisavica zavrsio je u rukama Jovana Miolskog. Za najboljeg domaceg rvaca proglasen je, takodje clan RK Proleter, Andrija Mihajlovic.

Najbolji strani takmicar je Julijan Lungu, rvac Herkulesa iz Temisvara.

Rvaci Proletera su ekipno osvojili prvo mesto.

Željko Trajković prima veliko priznanje od Sretena Damjanovića

TRAJKOVIĆ NAJBOLJI PREDSEDNIK SVIH VREMENA

Predsednik Rvačkog saveza Srbije, naš sugrađanin Željko Trajković, zaslužio je posebno priznanje kao „najbolji predsednik Saveza svih vremena“, koje mu je uručio nekadašnji proslavljeni reprezentativac, evropski i svetski šampion Sreten Damjanović. Trajković se ovom prilikom prisetio Darka Nišavića, svog nekadašnjeg sportskog učitelja.

– Darko je ostavio veliki trag, meni i mojoj generaciji je bio i trener i učitelj i ostavio je pečat po načinu rada, razmišljanja, prilaza sportu, ne samo kao sportista ili po rezultatu koji je napravio. Mi smo nasledili njegov način razmišljanja i vodimo rvački sport na način koji se prepoznaje i donosi rezultate. Mi smo u Rvačkom savezu Srbije tim i ako umesto mene dođe neko drugi na čelo, imaće kvalitetne ljude i organizaciju i za budućnost rvanja u našoj zemlji ne moramo brinuti – rekao je Trajković i osvrnuo se na učešće domaćina na Memorijalu „Darko Nišavić“.

– Godinama u kontinuitetu postiže dobre rezultate i mislim da je Rvački klub „Proleter“, sa klubovima koji ga čine, u Botošu i Tomaševcu, nosilac kvaliteta rvanja u Srbiji. To ne bilo moguće bez podrške lokalne samouprave. A naša budućnost su upravo ova deca i posebno sam ponosan na broj učesnika i klubova koji su danas prisutni na ovom turniru i koji dokazuju da se rvanje vratilo na velika vrata u Zrenjanin i srpski sport“, zaključio je predsednik nacionalnog Rvačkog saveza.

Davor Štefanek posmatrao turnir

Olimpijski šampion Davor Štefanek odmor nakon Evropskog šampionata i osvojene srebrne medalje iskoristio je za posetu gradu u kom je proveo dosta sportskih godina i prisustvo na današnjem turniru.

– Ja sam učestvovao na turniru „Darko Nišavić“ kada je to bio juniorski turnir, turnira za pionire kod nas nije bilo, pa smo se trudili da idemo u Mađarsku ili Rumuniju. Ovakvo takmičenje mnogo znači u najmlađem uzrastu, kada se stiču određene navike učešća u međunarodnoj konkurenciji i onda je mnogo lakše na njima učestvovati kasnije – rekao je Štefanek.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh