I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Sport

IN MEMORIAM: Milisav Buzadžija – Buca

Milisav Buzadžija – Buca (27. 09. 1949. – 15. 10. 2013.), dugogodišnji delegat – kontrolor jedinstvene liste Wiener Stadtische Super lige i Prve lige, preminuo je juče u 65. godini u Novom Sadu.

MILISAV BUZADZIJA (1)Najveći deo 40-godišnje odbojkaške karijere proveo je u Zrenjaninu, kao igrač, trener u OK „Poštar“, sudija i sekretar Odbojkaškog saveza Okruga Srednji Banat. Kao trener, uveo je OK „Poštar“ u tadašnju Prvu ligu 1994. godine. Posebno je bio privržen stvaranju mladih igračica, a pod Bucinim budnim okom prve odbojkaške korake su u Zrenjaninu, između ostalih, napravile Jovana Brakočević i Maja Ognjenović.

Iako nikada nije stekao zvanje međunarodnog sudije, u bivšoj SFRJ bio je jedan od najboljih sudija i često je sudio odlučujuće utakmice završnica u Prvenstvu ili Kupu. Bio je jedan od predvodnika generacije odbojkaških sudija koja je utemeljila časno i pošteno suđenje, bez obzira na teren. Odbojkaški sudija postao je 1973, a po završetku aktivne sudijske karijere, 1998. godine, bio je delegat i kontrolor na utakmicama najvišeg ranga u našoj zemlji.

Kao dugogodišnji član Komisije za kontrolu i unapređenje suđenja Udruženja odbojkaških sudija Jugoslavije i Srbije, dao je ogroman doprinos napretku mladih sudija i podizanju kvaliteta suđenja u Srbiji. Nijedna značajnija odbojkaška manifestacija u Zrenjaninu u poslednjih tridesetak godina nije prošla bez Bucinog dragocenog doprinosa organizaciji i njegovog ličnog angažovanja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

 

Milisav Buzadžija – Buca biće sahranjen u četvrtak, 17. oktobra u 14,00 časova na Gradnuličkom groblju u Zrenjaninu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh