I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Međunarodno plivačko takmičenje Grand prix okupilo 500 takmičara sa tri kontinenta

26. izdanje međunarodnog plivačkog mitinga „Grand prix Cup Zrenjanin 2018“ otvoreno je na gradskom bazenu u Zrenjaninu i trajaće do 4. novembra.

Ovogodišnje takmičenje već sada je po mnogo čemu oborilo mnoge rekorde. Nastupa blizu 500 takmičara iz 16 zemalja, a po prvi put Zrenjanin odnosno Plivački klub „Proleter“ ugostio je i plivače sa „crnog“ kontinenta, reprezentaciju Alžira.

 

PerSu marketi

Međunarodni plivačka federacija miting je ove godine uvrstila u „A“ kategoriju i zvaničan je miting na kom je moguće ostvariti normu za Svetsko prvenstvo te je stoga i toliki interes plivača da nastupe upravo u Zrenjaninu. Među najzvučnijim domaćim imenima je Silađi Čaba koji je prvog dana ostvario plasman u finale trke na 100 prsno.

PK „Proleter“ nastupa sa 60 takmičara kadetskog, juniorskog i seniorskog uzrasta. Budući da dolazi do smene generacija ovo takmičenje poslužiće im kao odlična provera forme i mogućnosti u ovom trenutku, a prisustvo jakih plivača iz Grčke, Mađarske, Rusije ili Turske svakako može da deluje samo motivišuće – kaže trener Dragan Jocić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Stefanija Mikša ostvarila je plasman u finale u trci na 50 prsno, Vladimir Petraš plasirao se u finale na 100 delfin svojim ličnim rekordom dok je Nikola Marić ostvario plasman u finale na 200 leđno. Cvetkov Justin oborio je nacionalni rekord za dečake do 11 godina u disciplini 50 kraul.

To su sve mladi plivači predvodnici nove genereacije koja tek stasava, a posebno bih pohvalio žensku štafetu u sastavu Danica Cvetković, Stefanija Mikša, Lena Stoiljkovski i Enja Katnić koje su napravile i svojesvrsno iznenađenje dana jer su u apsolutnoj konkurenciji osvojile drugo mesto i srebrnu medalju – zaključio je Jocić koji je ujedno i direktor takmičenja.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh