I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Maturanti EGŠ „Nikola Tesla“ igrali mali fudbal za Nemanju Radakovića

Drugu godinu za redom održan je turnir u malom fudbalu pod nazivom „Više od igre“ EGŠ „Nikola Tesla“ na kom nastupaju đaci završih razreda ove škole.

Na terenu Akademije „Bambi“ umeće u malom fudbalu odmerilo je  9 završnih ekipa među kojima i jedna ženska ekipa.

Prve godine turnir je osmišljen kao vid rekreacije, i odmora od napornih obaveza učenika završnih godina ove škole, a ove je imao i humanitarni karakter. Učenici su ove godine naime igrali za Nemanju Radakovića iz Žitišta, koji se bori da povrati vid – kaže Nataša Bjelogrlić, profesorka engleskog jezika koja je uz Maju Tot i osmislila ovo takmičenje.

PerSu marketi

„ Ideja se javila prošle godine sasvim slučajno dok su momci igrali fudbal za vreme časa fizičkog vaspitanja, na terenu objekta „Partizan“ , koji je preko puta naše škole. Videli smo stvari koje pokazuju mimo nastave. Do izražaja je došao njihov karakter,  i njihovo ispoljavanje korektnosti, uvažavanja i i fer igre – kaže profesorka Bjelogrlić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kao termin održavanja, određen je period uoči dana škole, a i period kada im je relaksacija najpotrebnija, zbog ocena i maturskih ispita. Ove godine otišlo se i korak dalje, i na predlog maturanata igralo se za Nemanju Radakovića iz Žitišta. Svi zaposleni i učenici u toku nedelje sakupljali su novac koji je doniran tom momku.

Imena timova su razna, a sportski duh je na visokom nivou. Prvo mesto tako je osvojila ekipa imena „Dodaj, ne driblaj! odnosno IV-1, drugi su bili momci  „Junajted“ III-4, a treći „Baksuzi“ IV-4. Za najkorisnijeg igrača odnosno MVP turnira proglašen je Dušan Štrbac iz III-4. Medalje je uručila Marija Servo direktorka EGŠ „Nikola Tesla“ koja je ujedno i pohvalila sve učenike.

Pobednička ekipa „Dodaj, ne driblaj“ IV-1

 Postoji plan i lepa želja da se turnir organizuje  na nivou grada, gde bi učestvovale sve škole. 

 

I ove kao i prošle godine celo događaj podržao je Sportski centar „Bambi“, koji je ustupio prostor, lopte i markere kao i kompanija „Gomex“.

Plakat turnira „Više od igre“ – rad učenice IV-6 Mine Stojanov

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh