I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Mateja Rackov – 30 godina na „vatrenoj liniji“

Član šampionske ekipe Streljačke družine Bečkerek, Mateja Rackov, proslavio je proteklog vikenda vredan jubilej – tri decenije na „vatrenoj liniji“. 

DSCI0246

Tradicionalnim gađanjem u „umetničku metu“ ovaj trofejni strelac je, na Gradskom strelištu, obeležio vredan jubilej.

– Sad mogu da kažem da sam za sve te godine upoznao mnogo divnih ljudi, sa kojima sam ostao do danas prijatelj. Na kraju krajeva, većina nas nismo profesionalni sportisti i sve nas spaja amaterski pristup sportu i ta iracionalna ljubav prema streljaštvu. One koje sam upoznao pre tri decenije, odavno su mi bliski prijatelji, koji će mi nadam se to i ostati zauvek. Siguran sam da me je taj sport mentalno oblikovao i značajno uticao na mene u najpozitivnijem mogućem smislu. Mislim da sam ja pronašao streljaštvo koliko je i ono pronašlo mene i da to nije bilo slučajno. U jesen 1985. na strelište su me dovela dva drugara i tada nisam znao ništa o streljaštvu. Ono što je dobro u ovom sportu je da ne postoji gornja starosna granica i da još dosta stvari mogu da otkrijem o sebi i o streljaštvu.

PerSu marketi

DSCI0250

Kakav je osećaj biti 30 godina u streljaštvu?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Uopšte nemam utisak da je toliko godina već prošlo, pošto nisam prestajao da treniram i takmičim se. Kad završim jedno takmičenje, osvrnem se toliko da sagledam gde sam pogrešio i kako da na sledećem popravim rezultat. Tako iz godine u godinu i priznajem da do danas nikad nisam pogledao ka samom početku, da bih mogao da imam osećaj da je prošlo tih 30 godina. 

Šta za tebe znači ovaj jubilej, kao i činjenica da ga slaviš u matičnom klubu?

Veoma mi je drago što se tako desilo da ovaj jubilej slavim baš u klubu u kom sam napravio prve korake u streljaštvu, takođe mi je drago što su čelnici kluba na čelu sa Slavoljubom Grozdanovim odlučili da mi upriliče proslavu ovog jubileja. To je jedna lepa tradicija obeležavanja truda i istrajnosti strelaca, koji uspeju da se zadrže u streljaštvu duži niz godina i pored nekomercijalne prirode sporta i svih teškoća koje uz to idu.

DSCI0247

Jubilej je uveličala i šampionska titula.

Jubilej sam ove godine krunisao osvajanjem prvog ekipnog mesta na Prvenstvu Srbije u poluautomatskoj pušci krajem septembra u Trsteniku (ekipu su sačinjavali Čisar Tibi, Dragan Grozdanov i ja) i osvajanjem trećeg mesta u pojedinačnoj konkurenciji u istoj disciplini. Tibi je osvojio prvo mesto i time je uspeh kluba, a samim tim i moj lični uspeh, još veći. Jubilej je dobra prilika da se setimo svih lepih trenutaka kroz koje smo zajedno prošli od mojih početaka do danas, a bilo ih je dosta – zaključio je Rackov.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh