I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Veliko srce šampiona: Marko Petkov pomaže starijima od prvog dana

Marko Petkov, višestruki šampion i doskorašnji reprezentativac Srbije u stonom tenisu, pokazao je i u vreme epidemije korona virusa, da ima veliko srce.

Marko Petkov u ulozi volontera

Marko Petkov od prvog dana proglašenja vanrednog stanja pomaže starijim osobama u Zrenjaninu. Kada smo ga pozvali, nije želeo mnogo da priča o svojoj ulozi volontera. Uvek skroman, kaže da su se odazvali i drugi sportisti iz Zrenjanina i da želi samo da pomogne u ovoj teškoj situaciji.

– Prvog dana, kada je proglašena epidemija, pozvao sam Gradsku upravu, odakle su me uputili da se javim Mesnoj zajednici „Dositej Obradović“, s obzirom da živim u tom delu grada. Nosim hranu i ostale stvari starijim ljudima, koji sada ne mogu da izlaze iz svojih domova. Nema straha kod mene, jer nosim masku i rukavice, pridržavam se svih mera opreza i nadam se da će sve biti u redu.

PerSu marketi

Šampion velikog srca

Ovo mu nije prvi put da se bavi humanitarnim radom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Supruga Ivana i ja volimo da pomognem drugima, da učestvujemo u humanitarnim aktivnostima. Poklanjamo odeću, obuću i druge predmete, sve što je drugima potrebnije, nego nama. Ivana mi, kad nije na poslu, pomaže i sada.

Dodaje da bi mladi još više trebali da pomognu u ovoj situaciji.

– Ko se bavi, ili se bavio sportom, zna da se bori, da istraje, da bude disciplinovan, da odgovori na izazove. Mladi bi trebali da se još više uključe u volonterski rad. Neopisiv je osećaj i ništa ne može da se poredi sa zahvalnošću onih kojima pomažeš. Ima tu i suza. Proći će i ovo, vratićemo se normalnom življenju i radostima – zaključio je Marko Petkov.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh