I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Majka Ivane Španović: „Nikad nismo toliko plakali“

Nikada nismo toliko plakali… Suze su same tekle gledajući je na postolju, sa zlatom oko vrata. Sada samo želimo da je zagrlimo, a dočekaćemo je sa najvećom tortom – kaže za Ivanina majka.

Vesna Spanovic

Novim državnim rekordom (6,98), osam centimetara boljim od sopstvenog prethodnog a čak 15 od drugoplasirane Nemice Sostin Mogenare, kraljica srpske atletike popela se u Pragu po prvi put u karijeri na evropski tron!

Naravno, i u Zrenjaninu, u domu Španovića, zlatna medalja slavila se do duboko u noć, uz poplavu najdubljih emocija, ali i pokoju čašu šampanjca. Baš kako dolikuje…

Fordomanija

– Bili smo sigurni u njen trijumf i pre šampionata, ali emocije su nas potpuno savladale. Plakali smo svi, i suprug, i Ivanin brat Nemanja, a evo, euforija nas ne napušta ni nakon (ne) prospavane noći – prepričava nam atmosferu Vesna, inače i sama bivša atletičarka i prvakinja države.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Na pobedničkom postolju: Suze Ivane Španović

Na pobedničkom postolju: Suze Ivane Španović

– Kada se popela na postolje, sećam se da sam samo izgovorila: „Ajde Ivana, pusti suzu, neka krene, i treba da krene“. I znala sam da neće izdržati! Ipak je ovo i za nas i za Srbiju velika stvar, nestvaran uspeh… Posle mi je, kada smo se čuli telefonom, priznala da joj je teže bilo da se popne i stoji na postolju nego da izvede pobednički skok! Od tolikih emocija, umalo je noge nisu izdale.

Srce u grudima tuklo je kao ludo…

– Meni se preko TV-a činilo kao da rukama pokušava da ga zadrži da ne iskoči (smeh). Dugo nismo ni mogli da dođemo do reči, samo smo vrištale u slušalicu i pitale se da li je ovo samo san.

Ivani je ovo četvrta medalja u nizu na velikim takmičenjima. Nakon dve svetske bronze i evropskog srebra, konačno je sav njen trud pozlaćen.
 – Da, ali i njoj i nama je žao što je tako malo falilo da probije magičnu, psihološku granicu od sedam metara… Neka, ne sumnjamo da hoće.

 Možda već na Svetskom prvenstvu u Pekingu, koje je na programu u avgustu ove godine. 

 – Probiće i pre toga, to i ona zna. Podloge na otvorenim stadionima su drugačije i spremna je za taj poduhvat. To joj je naredni cilj.

Ponosna majka sada ima samo jednu želju…
 Da dođe kući i da je izgrlim. Spremila sam joj lepu, veliku tortu, a za ručak će na meniju biti samo specijaliteti i neka neobična jela. Iznenadiću je, ipak je zaslužila, to je naša prvakinja Evrope – poručila je Vesna Španović.

Izvor: Blic

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh