I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Mačevanje: Samo Japanka bolja od Teodore Golić

Bogat protekli vikend imali su takmičari Mačevalačkog kluba Omladinac. Pioniri su učestvovali na međunarodnom turniru „Fulop Mihaly Kupa“ u Debrecinu (Mađarska), dok su juniori bili u Bratislavi na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu u konkurenciji takmičara do 20 godina.

Finalistkinje u Mađarskoj: Teodora Golić i Ueno Juka

Finalistkinje u Mađarskoj: Teodora Golić i Ueno Juka

U duhu izreke „na mlađima svet ostaje“ krenućemo sa pionirima. U Debrecen su otputovali Teodora Golić, Dina Karavidin i Denis Nehez i od ukupno 3 nastupa osvojene su 2 medalje, jedno srebro i jedna bronza.

– Turniri iz ove serije postaju sve jači i jači, a ovaj poslednji definitivno je bio i najkvalitetniji imajući u vidu da su učestvovali i mladi reprezentativci Japana koji su se nalazili na pripremema u Evropi. U konkurenciji devojčica do 13 godina starosti, nastupilo je čak 58 devojčica, a Teodora Golić je osvojila drugo mesto. Bolja od Teodore, bila je samo reprezentativka Japana Ueno Juka – ističe trener MK OMladinac, Petar Medarević.

I Taxi Zrenjanin

Kod dečaka mlađih od 14 godina, odličan rezultat ostvario je Dina Karavidin koji je zauzeo treće mesto, dok je Denis Nehez bio tek 23 – ći.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 Za razliku od pionira, juniori nisu bili toliko uspešni u glavnom gradu Slovačke. Na turniru na kome je u 4 discipline nastupilo 757 takmičara iz 48 zemalja, najbolji rezultat ostvarila je Ana Sel u ženskom maču, osvojivši 42. mesto, što joj je donelo 2 boda za Svetsku juniorsku rang listu.

Nikola Petrović je u muškom floretu ostvario dve pobede u grupi, u direktnih eliminacijama je u borbi za ulaz u 128 pobedio Čeha Zwingera, da bi ga za ulaz u 64 savladao odličan Amerikanac Bravo. U istoj disciplini nastupio je i David Golić, koji sa jednom pobedom u grupi nije uspeo da se kvalifikuje za direktne eliminacije i na kraju je zauzeo tek 162. mesto. U muškom maču nastupio je Ivan Bundalo i nakon odnosa pobeda i poraza 3/3 u prvom kolu, nepremostiva prepreka za ulaz u 128 bio je Ukrajinac Stankevich.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh