I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Sport

Mačevanje: Romana Caran branila boje Srbije na SP u Budimpešti

Budimpešta je od 5. do 12. avgusta bila domaćin Svetskog prvenstva u mačevanju. Takmičenje je imalo još veći značaj nego inače, jer je njime obeležena i 100 – godišnjica Međunarodne federacije. Zrenjaninka Romana Caran je branila boje Srbije na SP, ali za razliku od nedavno održanog Evropskog šampionata, nije uspela da ostvari značajniji uspeh.

Romana caran

– Krenula sam dobro u kvalifikacionoj u grupi i zabeležila četiri pobede, protiv takmičarki iz Češke, Francuske, Slovenije i Švajcarske, kao i dva poraza od predstavnica Kine i Kanade. Prošla sam direktno među najboljih 96. U borbi za plasman među najboljih 64 izgubila sam od Japanke sa „tesnih“ 15:13. Bilo je ukupno 153 takmičarke u disciplini mač, ja sam završila na 81. mestu – kaže Romana Caran, koja još od EP „vuče“ povredu šake sa kojom drži mač, što je svakako uticalo na krajnji rezultat.

Romana je branila boje Srbije i u ekipnom delu takmičenja.

Fordomanija

– Izgubile smo od Ukrajinki 45:37. Dobro smo se držale, vodile smo, ali pred kraj su preokrenule rezultat. To je bila borba za najboljih 16. Protiv njih smo mnogo bolje mačevale nego na Evropskom prvenstvu – dodaje Romana.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh