I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

Mačevanje: Preko 250 gostiju iz 19 zemalja nosi lepe utiske iz Zrenjanina

U najstarijoj sportskoj hali na Balkanu, zrenjaninskom Medisonu, održan je 4. po redu Evropski kup za kadetkinje u maču. Turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske mačevalačke federacije i boduje se za rang listu. Nastupile su 122 devojke iz čak 19 zemalja, održano je ukupno 477 borbi, a naš grad posetilo je preko 250 gostiju iz inostranstva.

4_Zrenjanin_OPEN_-_photo

U veoma jakoj konkurenciji, od članova MK Omladinac na planše su izašle Ana Sel i Mina Stojanov. Od Ane Sel, aktuelne prvakinje države u ovoj disciplini očekivalo se mnogo, ali je podlegla pritisku koji nosi nastup pred domaćom publikom, porodicom i prijateljima. Nakon 3 pobede i 3 poraza u prvom kolu, u prvoj borbi direktnih eliminacija Ana je izgubila od Inge Uspenskaye iz Rusije rezultatom 15:14, iako je u jednom delu meča vodila sa čak 11:5. U konačnom plasmanu, Ana je zauzela 77. mesto i na veliku žalost ostala bez osvojenih bodova.

Druga predstavnica Omladinca, 13-godišnja Mina Stojanov, iako još uvek pionir, na svom prvom internacionalnom turnir odlično se borila i u svojoj grupi imala 2 pobede i 4 poraza. Međutim, ove dve pobede, usled loše tuš razlike, nisu bile dovoljne za prolazak u direktne eliminacije i Mina je u konačnom plasmanu zauzela 99. mesto.

Fordomanija

Pobednički pehar osvojila je Isola Federica iz Italije, koja je u finalu bila bolja od Ine Brovko  iz Ukrajine. Dva treća mesta osvojile su Daria Filina  (Rusija) i Alessandra Segatto (Italija). Od ostalih predstavnica naše zemlje, odličan rezultat napravila je  Jovana Živanović (MK Silni) osvajanjem 13. mesta, čime je skupila 16 poena.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Gosti odlaze zadovoljni iz Zrenjanina i nadamo se da ćemo na 5. izdanju naredne godine ponovo oboriti rekord po broju učesnica. Na osnovu pohvala koje smo dobijali od strane gostiju siguran sam da smo u organizacionom smislu uradili fantastičan posao. Naravno to je jedino moguće uz kvalitetan tim ljudi u kome svako zna svoj posao i nakon ovog izazova, siguran sam da smo spremni da na ovako visokom nivou, organizujemo i veća takmičenja – istakao je trener MK Omladinac, Petar Medarević.

O kvalitetu samog takmičenja najbolje govori činjenica da su nastupile po 20 kadetkinja iz Italije i Rusije, u ovom trenutku najjače mačevalačke sile na svetu. Pored njih veoma kvalitetne su bile Ukrajinke i Rumunke, a odličan rezultat je osvajanjem 13. mesta ostvarila i Jovana Živanović iz MK Silni iz Beograda.

– Mislim da svako od nas treba da svojim primerom i postupcima širi pozitivnu sliku o našoj zemlji i našem gradu, a organizacijom ovakvog turnira mi to sigurno na najbolji način činimo. To je verovatno i bitnije od direktne materijalne koristi koju ima naš grad od oko 250 gostiju, koji su nas posetili tokom proteklog vikenda. Gosti iz Danske, Italije, Velike Britanije… bili su oduševljeni gostoprimstvom i nose iz Zrenjanina najpozitivnije utiske. Na kraju krajeva, konstantno povećanje broja učesnica iz godine u godinu govori u prilog tome i očekujemo da i naredne godine oborimo rekord po broju učesnika i broju zemalja – zaključio je Medarević.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh