I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Najnovije vesti

Mačevanje: Ana Sel osvojila bronzu u Budimpešti

Na međunarodnom prvenstvu Budimpešte u ženskom maču za kadete, koje je proteklog vikenda održano u glavnom gradu Mađarske, članica MK Omladinca, Ana Sel napravila je odličan rezultat osvajanjem 3. mesta u konkurenciji 62 takmičarke iz 8 zemalja.

Ana Sel - Budimpesta 03.10.

Nakon lošeg izdanja u Zrenjaninu i mnogo boljeg prošle nedelje u Kesthelju, ove nedelje je Ana bila odlična i dokazala je svima, a ponajviše sebi da je spremna za visoke domete ove sezone. U prvom kolu Ana je zabeležila 5 pobeda i samo jedan poraz, i nakon grupe zauzimala je 6. mesto na tabli. Bila je slobodna za ulazak u 32, a od ove faze eliminacija primenjivao se sistem „repesaža“, što znači da takmičari do ulaska u četvrtfinale imaju pravo na jedan kiks i jedan poraz. Međutim, sa 3 vezane pobede Ana se direktno plasirala među 8 najboljih.

Ono što posebno raduje jeste način na koji je Ana savladala protvnice, a taktički odlično i strpljivo mačevanje pokazala je i u četvrtfinalu gde je sa 15:11 savladala Szoke (Mađarska). U polufinalu protiv Bogdany (Mađarska), ključan je bio loš početak meča, i nakon toga Ana nije uspela da sustigne početno vođstvo protivnice. Prvo mesto osvojila je Nagy Kinga (Mađarska).

Fordomanija

Takođe, u petak 03. oktobra, održano je i takmičenje u muškom maču, i za razliku od devojaka, muško takmičenje je u zvaničnom kalendaru Evropskog kadetskog tura što je rezultiralo sa 224 takmičara iz više od 30 zemalja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Slobodan Pećanac zabeležio je 2 pobede u prvom kolu, ali to nije bilo dovoljno za plasman u direktne eleminacije i u konačnom plasmanu Pećanac je zauzeo 163. mesto. U subotu je na programu bio muški floret, a na planše je izašao Dimitrije Bugarin. Floretaši su se, poput mačista, borili za evropske bodove, i čak 201 floretaš je bio na spisku učesnika. Bugarin je u 1. kolu zabeležio 2 pobede i 3 poraza, što mu je bilo dovoljno za prolaz u narednu fazu. U prvom meču direktnih eliminacija on je bio bolji od Mađara Udvardija, ali već u sledećem meču za prolaz u 64, nepremostiva prepreka bio je Ediri iz Francuske.

U končanom plasmanu Dimitrije je zauzeo 119. mesto što mu je donelo 3 boda za evropsku rang listu. Trenutno na svom skoru Dima ima 5 bodova, ali samo iz dva nastupa od 8 turnira koliko se nalazi u kalendaru, i nalazi se na 183. mestu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh