I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Lepa Zrenjaninka prva zvezda Sajma sporta

Glavna zvezda prvog dana Sajma sporta u Beogradu bila je Ivana Španović. Skakačica u dalj koja je ove sezone prvi put preskočila magičnu granicu od sedam metara, počela je pripreme za novu sezonu i za Olimpijske igre.

Ivana Spanovic

Najmlađi su bili očarani lepom Zrenjaninkom, koja nije mogla da se okrene od reke dece koja su je okružila.

– Pitaju me svašta. Od toga zašto sam se ovako obukla, gde su mi nokti i kako tako daleko skačem – kaže Ivana.

PerSu marketi

I koja je tajna dugog leta?

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Nema tajne. Samo se zatrčim i skočim.

Je l’ vreme za nebeski skok u Riju?

– Nadam se da sam sve dane na velikim takmičenjima ispucala i želim da budem spremna u Riju. Imam iskustva, pozitivno razmišljam i sve mi govori da mogu da se radujem.

Kako se osećate kao uzor mladim naraštajima?

– Znači mi puno što me deca prepoznaju i što atletika postaje sve popularnija među najmlađima. Ostvarujemo dobre rezultate, skrećemo pažnju na sebe i uzor smo deci koja tek kreću da se bave sportom i da treniraju. Zbog toga mi je bezgranično drago i radujem se svakom novom mladom šampionu.

Izabrani ste za najbolju sportistkinju Balkana?

– Mislila sam da neću biti izabrana s obzirom na to da je Sandra Perković moja najveća konkurentkinja. Ona je za mene nenadmašna na području Balkana. Međutim, ja sam bila u prednosti jer sam imala medalju sa dvoranskog prvenstva. Ovo je bila moja najbolja godina do sada i kada govorimo o medaljama i rezultatima. Najbitnije mi je da imam kontinuitet na turnirima i naravno skok od sedam metara je bio sjajan.

Sledeća 2016. biće još teža?

– Čekaju me tri velika takmičenja: Evropsko prvenstvo u dvorani u Beogradu, Evropsko prvenstvo u Amsterdamu koje je tri nedelje pre Rija i Olimpijske igre. Rezultati u zimskom periodu biće glavni pokazatelj kako ćemo se spremati za letnji deo. Najbitnije je da čuvam zdravlje. Trener nikada zadovoljan

Da li je trener Goran Obradović zadovoljan?

– Nikada nije zadovoljan i to je dobro. Dokle god on nije sto odsto zadovoljan, znam da postoje velike rezerve za dalja takmičenja – zaključila je Ivana.

Izvor: Blic

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh