I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Lepa novinarka stručno bije (7 fotografija)

Zrenjaninka  Sandra Zekić (33), koja se u Novom Sadu bavi novinarstvom,  minulog vikenda osvojila je srebrnu medalju na Prvenstvu Evrope u savate boksu koje je održano u Bugarskoj. Zekićeva je član reprezentacije osam godina, a od 2005. je državni prvak. Kada skine rukavice, Sandra je novinarka novosadskog dopisništva Prve televizije.

 Sandra-Zekic-07-690x459

Sandra kaže da ju je novinarstvo na ovogodišnjem takmičenju spaslo diskvalifikacije. Naime, bila je prijavljena da se takmiči u kategoriju od 61 do 65 kilograma, ali što zbog napornih treninga, što zbog dosta terenskog novinarskog posla i velike vrućine, težina joj je bila ispod dozvoljene.

– Kada sam polazila na put imala sam 58 kilograma i postojala je mogućnost da budem diskvalifikovana. Međutim, stavila sam tri mobilna telefona u džepove i stala na vagu. Sudije su primetile šta sam uradila i bili su veoma ljuti. Rekla sam im da sam novinar i da moram da budem u kontaktu sa urednicima. Progledali su mi kroz prste, a kilaža je i bez mobilnih telefona na moju sreću bila prolazna – priča Sandra.

I Taxi Zrenjanin

Sandra-Zekic-10-690x459

Kaže da joj svaki dan počinje jutarnjim trčanjem i treningom u pola šest. Nakon toga odlazi u redakciju na posao. U 18 sati, a nekada i kasnije, završava sa novinarstvom, pa oko osam uveče visoke potpetice zamenjuje sportskim patikama. Večernji trening traje do 22 sata.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Jedan od urednika lokalne televizije na počecima mi je rekao da ne mogu biti i sportista i novinar i da se odlučim. Nakon nekoliko godina javno dokazujem nekadašnjem uredniku da je moguće biti uspešan u oba posla. To su moje dve najveće ljubavi – objašnjava Sandra.

Sandra-Zekic-09-690x459

Sandra trenira u novosadskom savate klubu Vojvodina, koji joj je druga porodica, a novinari je podržavaju na svakom koraku.

– Bilo je i suza i modrica nakon takmičenja, ali to se sve zaboravi kada osvojite medalju – kaže naša koleginica.

Sandra-Zekic-05-690x1035

Trenirala kik boks u Zrenjaninu

Sandra se kao devojčica zainteresovala za borilačke veštine. Oko trinaeste godine počela je da trenira kik-boks u rodnom gradu Zrenjaninu. Svoj prvi meč dobila je na državnom prvenstvu, da bi godinama kasnije nanizala mnoštvo trijumfa. Da se ne bismo zamarali ciframa, istaći ćemo samo da Sandra Zekić ima na desetine medalja, prevashodno zlatnih, kako sa državnih, tako i sa evropskih i svetskih takmičenja.

Sandra Zekic

Šminka rešava sve

Najteže joj je, kaže, da održava ravnotežu između izgleda nakon kondicionog treninga, kada joj se cela kosa izmasti od znoja, a nokti ogule, i narednog jutra, kada je potrebno da za kamere ima urednu frizuru i šminku. Srećom, šminka rešava sve, kako sportistkinja nasmejano tvrdi, te joj je pomagala i mnogo puta da prikrije stečene modrice, nakon velikih mečeva.

Sandra-Zekic-01

Bije samo u ringu

– Srećom, nikada nisam imala potrebu da koristim stečene veštine za samoodbranu. Jedine tuče koje sam imala bile su u ringu ili na tatamiju, u kontrolisanom okruženju. U nekoliko navrata prisustvovala sam tučama u kafanama, na ulici, od čega mi je pripadala muka. Ali, sigurna sam da bih bez razmišljanja stupila u borbu, ako bi trebalo da odbranim nekog svog – iskrena je Sandra.

Sandra Zekic 934523-30

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh