I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Ivan Lenđer na Svetskom prvenstvu u plivanju sa perajima i brzinskom ronjenju

Ivan Lenđer nastupa na CMAS Svetskom prvenstvu u plivanju perajima i brzinskom ronjenju za seniore, jubilarnom – 20. po redu, koje se održava u Beogradu od 16. jula do 23. jula.

Reprezentaciju Srbije na ovoj svetskoj smotri najboljih plivača perajima predstavljaće 11 plivača, među kojima i proslavljeni plivački as naše zemlje 28 –godišnji Ivan Lenđer.

Lenđer je rođen 29. jula 1990. i specijalista je za delfin stil. Plivanje trenira od sedme godine. Pažnju je privukao kada je na Svetskom prvenstvu za juniore 2006. osvojio zlatnu i srebrnu medalju. Te godine je proglašen za najboljeg sportistu Vojvodine, a od strane lista Sport za najboljeg mladog sportistu u Srbiji. Plasirao se u polufinale Svetskog prvenstva u plivanju 2009. u Rimu i bio deo Srpskog olimpijskog tima na Olimpijskim igrama 2008 u Pekingu, kao i deo srpskog tima 2009. na Mediteranskim igrama u Peskari i Univerzijadi u Beogradu.

PerSu marketi

JUNIORSKI REKORD NA EP I DALJE NEDOSTIŽAN

Na Evropskom prvenstvu 2010. u Budimpešti se plasirao u finale na 50 delfin stilom. Rekord, koji je Lenđer postavio na Evropskom prvenstvu za juniore 2007. još uvek suvereno drži i niko nije uspeo da obori granicu koju je on postavio.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na Mediteranskim igrama, koje su nedavno završene u Španiji, Ivan je osvojio zlatnu medalju za Srbiju u štafeti 4 x 100 kraul i srebro 4 x 100
mešovito.

Trenutno je u fazi priprema za Evropsko seniorsko prvenstvo u plivanju, koje je na programu od 03. do 09. avgusta 2018. u Glazgovu. Pre toga
Lenđer će Srbiju predstavljati u Beogradu po prvi put u karijeri na takmičenju u plivanju perajima.

– Biće to svakako novo iskustvo za mene, jer nikada se nisam takmičio u plivanju perajima. Uprkos tome što nemam iskustvo takmičenja u ovoj disciplini, imam iskustvo u plivanju perajima jer mi često u sklopu treninga radimo sa perajima, tako da ne ulazim u nešto poptuno novo. U suštini je isto kao plivanja, samo što imamo disaljku tako da ne vadimo glavu iz vode. Ovo je za mene novi izazov, a ja volim izazove i da odgovorim na njih. Nadam se da cu dati odogovor koji želim na ovaj izazov koji mi sledi na Svetskom prvenstvu CMAS koje samo što nije počelo u našem Beogradu. Daću svoj maksimum, a nadam se da će to biti dovoljno za neki dobar rezultat.

ČAST I ZADOVOLJSTVO JE PLIVATI ZA SRBIJU

Lenđer je jedan od omiljenih srpskih sportista, uvek rado viđen, uvek sa osmehom na licu i toplinom kojom pleni, sportista koji uvek daje svoj maksimum za svoju zemlju.

– Čast mi je i zadovoljstvo plivati za Srbiju u Beogradu na svetskoj smotri. Nemamo često priliku da doživimo takav trenutak u karijeri, da se pred domaćom publikom, u svojoj zemlji borimo sa svetskim asovima za našu zastavu. Ovo je sjajna prilika da se pokažemo u što boljem svetlu pred celim svetom, da u prelepom ambijentu SC Milan Gale Muškatirović još jednom dokažemo da smo zemlja sporta i velikih sportskih asova, ali isto tako i sjajni domaćini. Pozivan sve ljubitelje plivanja da dođu i podrže i nas i ovaj sport, jer ne dešava se svetsko prvenstvo u Beogradu svaki dan. Obišao sam ceo svet, plivao na velikim livačkim i sportskim smotrama, u najboljim bazenima sveta, ali sigurno je da će mi ovo takmičenje biti jedno od posebnih u srcu jer plivam za moju zemlju u mojoj zemlji na planetarnom takmičenju – istakao je Lenđer.

Foto: Ivan Lenđer, Instagram

Srpski reprezentativac uz sve obaveze koje ima kao aktivni takmičar i sportista, ipak izdvaja i deo svog vremena na obuku mladih.

– Veoma je važno da se deca uključe u sport u bilo kom obliku. Plivanje je bazični sport, kao i atletika, nešto što svako dete treba da prođe u ranim fazama odrastanja, jer se kroz plivanje pravilo razvija, ali i uči pravim vrednostima života, sportskom duhu, stiče prijatelje za ceo život. Ono što sport spoji to niko ne razdvoji. To je nešto što sam ja prošao, to je put koji preporučujem svima i uvek ću deo svog vremena odvojiti za obuku dece i onih čije vreme u ovom sportu dolazi. Zadovoljstvo je veliko svoje znanje preneti drugima, posebno maloj deci, koja te nakon svakog treninga ostave ispunjenim nekon novom dozom pozitivne energije. Plivanje je moj život, tako je uvek bilo tako će i ostati – zaključio je Lenđer.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh