I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Ivan Lenđer: „Jaka konkurencija na OI“

Plivački reprezentativac Srbije Ivan Lenđer rekao je da će konkurencija na Olimpijskim igrama u Londonu biti izuzetno jaka, ali da ga to motiviše da još više trenira i prilagođava se eri bez kostima.

„Konkurencija je izuzetno jaka. Vraćaju se (takmičenju) plivači koji su plivali u uslovima koji su sada, odnosno bez kostima. Možda su u tome videli šansu. Nisu plivali u kostimima i znaju kako se to radi. To me dodatno motiviše da treniram“, rekao je Lenđer.

Plivači su poslednjih godina koristili visokotehnološke kostime i postizali brojne rekorde, ali su oni pre nešto više od godinu dana zabranjeni. Lenđer je rekao da postoje i dobre i loše strane toga.

„U neku ruku je dobro (što će se plivati bez kostima), u neku loše.Mora da se trenira više, ali na drugačiji način. Više nije tako lako otplivati dobar rezultat, već moraju da se poklope sve kockice. Ne može se više biti u vrhunskoj formi non-stop i postizati dobri rezultati tokom cele godine, već moraju da se odaberu neka dva
takmičenja i za njih se tempira forma. Tako sam ja odabrao Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre“, objasnio je Lenđer.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Ovaj rođeni Zrenjaninac, koji pliva stil leptir, učestvovao je na Igrama u Pekingu, ali je kazao da je sada mnogo iskusniji.

„To je sasvim druga dimenzija. Bio sam mlad i nisam bio svestan koliko je Olimpijada velika stvar. Sada sam svestan toga. Zadovoljstvo mi je
veliko, ali i odgovornost da opravdam očekivanja.Velika mi je čast i veliko zadovoljstvo što sam član olimpijskog tima… Neverovatan je osećaj da ste članovi jednog velikog nacionalnog tima. To treba doživeti, nemoguće je opisati“, rekao je Lenđer.

Izvor: Beta

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh