I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Ivan Lenđer: „Jaka konkurencija na OI“

Plivački reprezentativac Srbije Ivan Lenđer rekao je da će konkurencija na Olimpijskim igrama u Londonu biti izuzetno jaka, ali da ga to motiviše da još više trenira i prilagođava se eri bez kostima.

„Konkurencija je izuzetno jaka. Vraćaju se (takmičenju) plivači koji su plivali u uslovima koji su sada, odnosno bez kostima. Možda su u tome videli šansu. Nisu plivali u kostimima i znaju kako se to radi. To me dodatno motiviše da treniram“, rekao je Lenđer.

Plivači su poslednjih godina koristili visokotehnološke kostime i postizali brojne rekorde, ali su oni pre nešto više od godinu dana zabranjeni. Lenđer je rekao da postoje i dobre i loše strane toga.

„U neku ruku je dobro (što će se plivati bez kostima), u neku loše.Mora da se trenira više, ali na drugačiji način. Više nije tako lako otplivati dobar rezultat, već moraju da se poklope sve kockice. Ne može se više biti u vrhunskoj formi non-stop i postizati dobri rezultati tokom cele godine, već moraju da se odaberu neka dva
takmičenja i za njih se tempira forma. Tako sam ja odabrao Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre“, objasnio je Lenđer.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Ovaj rođeni Zrenjaninac, koji pliva stil leptir, učestvovao je na Igrama u Pekingu, ali je kazao da je sada mnogo iskusniji.

„To je sasvim druga dimenzija. Bio sam mlad i nisam bio svestan koliko je Olimpijada velika stvar. Sada sam svestan toga. Zadovoljstvo mi je
veliko, ali i odgovornost da opravdam očekivanja.Velika mi je čast i veliko zadovoljstvo što sam član olimpijskog tima… Neverovatan je osećaj da ste članovi jednog velikog nacionalnog tima. To treba doživeti, nemoguće je opisati“, rekao je Lenđer.

Izvor: Beta

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh