I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Lenđer i Silađi odmah posle Turske hvataju zalet za Svetsko prvenstvo

Zrenjaninski plivači su se vratili sa Mediteranskih igara u Turskoj sa tri medalje. Ivan Lenđer je osvojio dva zlata, na 50 i 100 delfin (uz rekord Igara na 50 delfin), a Čaba Silađi je osvojio bronzu na 50 prsno. Tim povodom juče je održana konferencija za novinare u prostorijama PK Proleter na Gradskom bazenu.

– Ja sam veoma zadovoljan rezultatima koje sam postigao – kaže Lenđer. – Na 50 delfin sam isplivao svoje najbolje vreme, čak i kada se uzmu u obzir rezultati koje sam zabeležio u periodu kada su se koristili kostimi. – Na 50 delfin nisam očekivao zlato, jer je konkurencija bila jača nego na 100 delfin. Presrećan sam što sam sada dvostruki rekorder na Mediteranskim i grama.

Za manje od mesec dana počinje u SP u Barseloni?

– Nismo uopšte imali odmor posle Igara u Turskoj. Po povratku u Zrenjanin smo odmah skočili u bazen. Nadam se da ću ponoviti ova vremena postignuta u Turskoj, a možda postignem još bolje rezultate.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

rsz_ivan_lendjer

Koliko ti je značila pomoć trenera Dejana Pejinovića, koji vodi plivače Galatasaraja u Istanbulu, ali je bio uz tebe i Čabu u Mersinu?

– Svakom plivači mnogo znači prisustvo trenera. On je pomagao plivačima Galatasaraja, a njih 9 je bilo u reprezentaciji Turske. Bio je sve vreme i uz nas trojicu iz Proletera i uz još troje takmičara iz Srbije. Ceo dan je provodio na bazenu i svaka mu čast na tome. Da njega nije bilo tamo, sigurno bi se stvari drugačije odvijale.

Siladji Caba

Čaba Silađi je doplivao do bronze i postao heroj naše reprezentacije, jer je pre trke tri dana proveo na infuziji u bolnici u Mersinu.

– Zbog stomačnih problema sam završio u bolnici, ali sam uspeo koliko – toliko da se oporavim i osvojim medalju. Da sam bio zdrav sigurno sam mogao da ostvarim mnogo bolji rezultat. Dan pr eodlaska u bolnicu sam imao trening koji je pokazao da mogu da isplivam svoj lični rekord – kaže Silađi i dodaje da za sada trenira bez problema, ali da ima zakazana ispitavanja u Beogradu, jer turski lekari nisu mogli da tačno lociraju problem.

Pored Čabe i Ivana, na MI u Turskoj je učestvovao i Zrenjaninac Nikola Trajković. On je na 200 i 400 mešovito isplivao odlične rezultate, ali ipak to je bilo dovoljno za 11. odnosno 9. mesto. Trener PK Proleter Dragan Jocić je zadovoljan i njegovim učinkom.

Jocić je posebno istakao zahvalnost Gradskom bazenu i lokalnoj samoupravi, jer je plivačima omogućeno da treniraju preko leta i u otvorenom i u zatvorenom bazenu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh