I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Lenđer i Pejinović na Evropskom prvenstvu u Izraelu

Sedmoro plivača predstavljaće Srbiju na Evropskom prvenstvu u malim bazenima koje će biti održano od 2. do 6. decembra u izraelskoj Netanji.

Lenđer sa trenerom Pejinovićem

Lenđer sa trenerom Pejinovićem

Šampionat će biti održan u nacionalnom sportskom centru Vingejt institut, gde se nalazi „brzi“ bazen, kako ga popularno zovu plivači. Izgrađen je 1957. godine, taj kompleks nudi moderne bazene i prateće objekte, dubine je tri metra i ima deset staza. Među 48 zemalja učesnica i 496 plivača, nalaze se i srpski reprezentativci.

Na šampionatu će pod zastavom Srbije učestvovati sedmoro plivača: Ivan Lenđer (50, 100 delfin, 50 slobodno), Anja Crevar (400 slobodno, 200 delfin, 100, 200, 400 mešovito), Stefan Šorak (200, 400 slobodno), Boris Stojanović (50 slobodno, 100 mešovito), Petar Petrović (50, 100, 200 leđno), Vuk Čelić (400, 1.500 slobodno) i Uroš Nikolić (100, 200 slobodno).

PerSu marketi

Od sedmoro reprezentativaca iz PK Proleter dolazi jedino Ivan Lenđer, a našu najbolju selekciju predvodiće novi – stari selektor, Dejan Pejinović, inače trener PK Proleter.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Lendjer

– Mali bazeni nisu prioritet ove godine, tako da na takmičenje idem skroz rasterećeno. U Dubaiju, gde sada živim, spremao sam se za Svetske kupove, koji su bili pre mesec dana i samo sam formu malo „produžio“ zbog Evropskog prvenstva. Svakako očekujem dobre rezultate, jer su bili dobri i na Svetskim Kupovima. Sve je usmereno ka isplivavanju A olimpijske norme za Rio 2016. Zato sam samo jednom nedeljno trenirao u malom bazenu, a ostale treninge sam radio u velikom plivalištu. Evropski šampionat u Izraelu će pre svega biti dobra prilika za kvalitetnim trkanjem i da se odrade što bolje tehnički detalji – istakao je Ivan Lenđer, koji je u subotu kasno uveče stigao iz Dubaija u Zrenjanin i posle samo 24 sata, sa reprezentacijom otputovao za Izrael.

– Očekujem da Ivan uđe u finale na 100 delfin i polufinale na 50 delfin, kao i da ispliva lične rekorde, bez odela, u tim disciplinama. Pliva još i 50 slobodno, što će biti samo dopunska trka. Trenirao je u 50 – metarskom bazenu, a u takvom bazenu je plivao i Svetski Kup, tako da su moja očekivanja vrlo subjektivna i po osećaju, pošto nije imao trke u 25 – metarskom bazenu u 2015 godini – istakao je Ivanov trener i selektor reprezentacije Srbije, Dejan Pejinović.

Prvi put program takmičenja ima novu satnicu: kvalifikacije će počinjati u 9.30 po lokalnom vremenu, a polufinala i finala su od 17.30.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh