I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Legendarni Rus pliva za Proleter i Srbiju

Plivački klub Proleter dobio je veliko pojačanje. Radi se o Rusu Arkadiju Vjačaninu (30), svetskom rekorderu na 200 metara leđno i osvajaču brojnih odličja, koji je odlučio da uzme srpsko državljanstvo i da postane Zrenjaninac!

Arkadij Vjacanin

Kako saznajemo od Dragana Jocića iz PK Proleter, Vjačanin će debitovati za zrenjaninske delfine na Otvorenom prvenstvo Srbije za kadete, omladince i seniore, koje će biti održano od 27. do 29. marta u Novom Sadu.

Podsetimo, legendarni Rus je učestvovao na „Velikoj nagradi Srbije“, mitingu koji je krajem oktobra prošle godine održan u Zrenjaninu. Tom prilikom je dao ekskluzivni intervju za Ilovezrenjanin. Vjačanin je u Zrenjaninu imao i prve konkretne kontakte sa Plivačkim savezom Srbije, kada je izrazio želju da pliva za našu zemlju. Kako saznajemo, u toku je procedura za dobijanje državljanstva i sasvim je realno da će Vjačanin predstavljati Srbiju sledeće godine na EP, kao i na OI u Rio de Žaneiru.

I Taxi Zrenjanin
Talentovana deca iz PK Proleter su iskoristila priliku da se slikaju sa svetskim rekorderom

Talentovana deca iz PK Proleter su iskoristila priliku da se slikaju sa svetskim rekorderom

 

– Vjačanin je izrazio želju da bude član PK Proleter, iako nismo u mogućnosti da mu ponudimo specijalne uslove. Biće veliko pojačanje za naš klub i za reprezentaciju Srbije. Lenđer, Silađi, Stjepanović i Vjačanin će činiti štafetu, koja će moći da konkuriše jednu od medalaja na Evropskom prvenstvu, ali i Olimpijskim igrama – istakao je Jocić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh