I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

Kvalifikacije za Olimpijske igre u Zrenjaninu

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac, upriličio je prijem za predsednika Evropske rvačke federacije i potpredsednika Svetske rvačke federacije, Bugarina Cena Cenova.

Rvanje 2

Povod dolaska Cena Cenova u Zrenjanin je organizacija evropskog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Brazilu 2016. godine. Zrenjanin se kandidovao da bude domaćin ovog turnira u aprilu 2016. godine. Prema rečima Cenova, već sada se može sa sigurnošću reći da će kandidatura biti i zvanično prihvaćena.

Rvanje 1

I Taxi Zrenjanin

– Za nas je velika čast, što se Zrenjanin prijavio da bude domaćin olimpijskog kvalifikacionog turnira. Zrenjanin je po tradiciji i uspešnoj organizaciji važnih takmičenja, ispred svih kandidata – istakao je Cenov.

Predsednik RSS, Željko Trajković, kaže da bi organizacija pomenutog turnira predstavljala krunu mukotrpnog rada.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– To će biti najznačajnije rvačko takmičenje u 2016. godini, u Srbiji. Tu se ostvaruju norme za Olimpijske igre. Ideja je da to bude u Zrenjaninu, a nadamo se da će naši sportisti doći do jedne ili dve olimpijske norme – rekao je Trajković.

Rvanje 3

– Grad Zrenjanin će uvek podržati ovakve turnire. Rvanje ima veliku tradiciju u gradu na Begeju, a shodno tome očekujemo i veliko interesovanje gledalaca – rekao je zamenik gradonačelnika, Saša Santovac.

Prijemu su prisustvovali i generalni sekretar SSGZ, Simo Salapura, potpredsednik RK Proleter, Robert Molnar, kao i Zlatana Ankić, članica gradskog veća zadužena za sport.

– Svaki dinar koji Zrenjanin uloži u rvanje, vrati se hiljadu puta. Rvački klub Proleter postavlja visoke standarde za sve klubove i sportiste u Zrenjaninu. Kvalifikacioni olimpijski turnir će biti lepa prilika da se pošalje poruka u ceo svet, da je Zrenjanin sportski grad i interesantna turistička destinacija, ali i poruka investitorima da su ovde dobrodošli – rekla je Zlatana Ankić.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh