I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Gran Pri – Kup Zrenjanina 2019: Očekuje se dolazak 500 plivača iz regiona

Povodom Plivačkog mitinga Gran pri – Kup Zrenjanina 2019. održana je danas konferencija za novinare na kojoj su govorili direktor takmičenja Dragan Jocić i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Takmičenje, na gradskom bazenu, organizuju Plivački savez Srbije i Plivački klub “Proleter” iz Zrenjanina.

– Najveći miting ovakvog tipa u našem regionu i sigurno je da je to još jedna od manifestacija koja promoviše naš grad i plivački sport, ali i dodatno obogaćuje kvalitet sadržaja ovde kod nas u gradu, gradu koji mi volimo da nazovemo Grad sportova – kazao je on.

I Taxi Zrenjanin

Očekuje se 500 učesnika, a manifestacija ima i humanitarni karakter.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Očekujemo i nosioce olimpijskih normi, kao i obaranje državnih, nacionalnih rekorda i ličnih rekorda, a to je nešto što ovo takmičenje svrstava u red najkvalitetnijih takmičenja u širem regionu – rekao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Izrazio je i zadovoljstvo što je Zrenjanin domaćin ovako značajnog takmičenja zahvalivši PK “Proleter” koji uspešno organizuje takmičenje niz godina unazad i tako na najbolji način promoviše naš grad.

– Očekuje nas učešće 500 plivača iz 11 zemalja sa desetak seniorskih reprezentativaca i mnogo juniorskih iz regiona. Podsetiću da je prošle godine oboreno preko 60 rekorda Srbije i mitinga. Kao direktor takmičenja sam veoma zadovoljan, jer, ti rekordi mitinga jesu neki pokazatelj koliko je miting jak. Na listi tih rekorda su velika svetska imena i to samo pokazuje kvalitet mitinga – rekao je trener PK Proleter,  Dragan Jocić.

Najavio je i učešće oko 60 klubova, od čega četredesat domaćih, kvalifikacije su pre podne od 10 časova, dok su finalna takmičenja na programu od 18 časova svakog dana. PK “Proleter” učestvuje sa preko šezdeset takmičara.

– Pozivamo i sugrađane da podrže naše plivače i vide brzo plivanje – poručio je Jocić.

Početak mitinga je u četvrtak u 17.45 časova.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh