I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Kup Zrenjanina: Jedrilice lete srcem

Od 26. aprila do 10. maja održaće se takmičenje u vazduhoplovnom jedriličarstvu „Zrenjanin kup 2014“.

 rsz_jedrilica

Pod sloganom „Letimo srcem“, najbolji srpski piloti jedrilica, takmičiće se na vojvođanskom nebu. Poletanje će se vršiti na aerodromu Ečka kod Zrenjanina, a trasa kojom će leteti takmičari, zavisiće od vremenskih uslova. Kao učesnici, najavljeni su i gosti iz inostranstva što će ovom takmičenju dati međunarodni karakter. Organizatori takmičenja su Vazduhoplovni savez Srbije, aeroklub Zrenjanin uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, grada Zrenjanina i aerodroma Ečka.

Tokom 15 takmičarskih dana, organizatori i takmičari nadaće se povoljnim metereološkim uslovima. Očekuje se da će stanovnici Subotice, Kikinde, Horgoša, Alibunara,Vršca i celog regiona, imati priliku da na nebu iznad svojih gradova, vide vazduhoplove koji lete bez motornog pogona. Mogućnost doleta sportskih jedrilica je izuzetno velika, pa su i same trke duže od 300 km.

I Taxi Zrenjanin

Zrenjanin kup je jedno od dva ovogodišnja takmičenja koja se održavaju u Srbiji. Naredno takmičenje je državno prvenstvo Srbije u vazduhoplovnom jedriličarstvu, koje će se održati takođe na aerodromu Ečka. Pre nacionalnog prvenstva, naši piloti učestvovaće na svetskom prvenstvu, koje će se ove godine održati u finskom gradu Rajskala u periodu od 22. juna do 6. jula.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh