I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Sport

Kuglašicama Banata srebro i bronza na „Trofeju Beograda“

Juniorska reprezentativka Srbije iz redova zrenjaninskog Banata, Vesna Boškov, osvojila je srebro na kuglaškom „Trofeju Beograda“, održanom na Banjici.

Vesna Boškov

Vesna Boškov

Ona je oborila 559 čunjeva, što je bilo dovoljno za drugo mesto. Nju je pretekla Kristina Ljubenković, srebrna sa ovogodišnjeg kadetskog Svetskog kupa u maju u istarskom Novigradu, reprezentativka beogradskog superligaša Singidunuma, koja je trijumfovala sa  574 oborena čunja. Treće mesto je pripalo takođe mladoj kuglašici Banata, Leoni Zarin, sa 553 čunja.

Laura Pokleka (Slovenija, Brest – Cerkince) je bila četvrta sa 550 čunjeva, dok je peto mesto zauzela Moni Kovač iz Spartaka iz Debeljače sa 530 čunjeva. Ona je još pionirka i visok plasman je potvrda njenog velikog talenta.

PerSu marketi

Pehar Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, pokrovitelja „Trofeja Beograda“ za najbolju ekipu juniorki pripao je prvoj selekciji Beograda sa 2.163 čunja, za koju je nastupila ovom prilikom i Zrenjaninka Vesna Boškov (Kristina Ljubenković 574, Vesna Boškov 559, Vladana Obrenić 519, Gordana Rogić 511). Drugo mesto osvojile su gošće iz Slovenije, mlade kuglašice Bresta iz Cerknica sa 2.118 čunjeva (Laura Pokleka 550, Ajda Ule 528, Maruša Forjanič 521, Tina Hren 519), dok su treće bila kuglašice druge selekcije Beograda sa 2.090 čunjeva, za koju je nastupila i kuglašica Banata, Leona Zarin (Leona Zarin 553, Milana Jurišić 3524, Višnja Živanović 520, Ana Starjački 493).

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Trofej Beograda“ svečano je otvorio Novak Obradović predsednik Kuglaškog saveza Beograda, poželeo učesnicima prijatan boravak u Baogradu i zahvalio se Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda na izuzetnoj pomoći u organizaciji ovog uglednog takmičenja mlađih kuglaša i kuglašica. Obradović je uručio i pehar pobedničkoj selekciji koje je primila kapiten Kristina Ljubenković, dok je pojedinačne medalje predala Suzana Radosavljević, generalni sekretar Kuglaškog saveza Beograda.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh