I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Kuglaš Radovan Vlajkov osvojio svetski šampionat sa reprezentacijom Srbije

Muška kuglaška reprezentacija Srbije, za koju nastupaju i Zrenjaninci, Radovan Vlajkov i Goran Ostojić, osvojila je šampionsku titulu na Šampionatu sveta.

Radovan Vlajkov

U Češkom gradu Rokycany završeno je finale Svetskog prvenstva u kuglanju, a u poslednjem meču takmičenja reprezentacija Srbije, aktuelni branilac trona, igrala je protiv Nemačke.

Sastav i selektor

I Taxi Zrenjanin

Muškarci: Kovačić Igor, Zavarko Vilmoš, Tepša Daniel, Baranj Čongor, Milinković Aleksandar, Vlajkov Radovan, Ernješi Robert, Simijonović Miloš, Jagličić Uroš, Jovetić Milan. Selektor: Pavlović Vojko.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ovo je prvi put da se finale igralo na šest staza u dva bloka od po tri igrača, umesto dosadašnja tri bloka od po dva igrača na četiri staze.
Posle prva tri igrača skor je bio 2:1 za Srbiju, Kovačić je bio bolji od Pointingera (632-617), Tepša je nadmašio Kuncea (681-666), dok je Ernješi izgubio od Vinkea (650-666).

Nije Nemcima bilo lako, velika grupa srpskih navijača stvorila je fudbalsku atmosferu u dvorani u Rokucanu, toliku da se igrači u stazama pored nisu čuli.

U drugom turnusu Vlajkov je bio odličan, ali je podbacio u poslednjem kvartalu, u čišćenju (samo 147 čunjeva), pa ga je Šnajder pretekao (673:665) za 2:2.

Baranj je Vajsa „odučio od života i kuglanja“, dobio 693:616, a najbolji igrač planete Zavarko se mučio sa Hofmanom, ali ga je pobedio 655:649, što je bilo dovoljno za 4:2, a kada se tome doda pobeda u broju oborenih čunjeva 3976:3887, ukupan skor je 6:2.

Savladana je reprezentacija koja ima najviše registrovanih igrača i klubova u čitavom svetu, reprezentacija u čijoj zemlji je kuglanje među popularnijim sportovima, zemlja koja se u svetu kuglanja pita bukvalno o svemu.

Pre dve godine, savladani su usred Nemačke u polufinalu, a danas su bili jednostavno nadigrani, sve što su danas mogli da urade jeste da pruže otpor koji za naše vedete nije ni malo bio dovoljan. Čongor Baranj najbolji je igrač današnjeg finala sa maestralnih 693 čunjeva.

Na kraju se „oplelo“ kolce na stazama, a iz grla igrača i navijača zaorilo se „izađi mala, izađi bar na čas“…

Mađari su u meču za bronzu dobili Hrvate 6:2 (3900:3754).

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh