I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Zorica Barać stigla do prve šampionske titule u pojedinačnoj konkurenciji

Zorica Barać reprezentativka zrenjaninskog Kristala i Milan Jovetić (Apatin) osvojili su šampionske titule na pojedinačnom seniorskom Prvenstvu Srbije na kuglani sa osam staza u Banji Junaković kraj Apatina, gde je odigrano i finale pojedinačnog Kupa Srbije za najmlađe kategorije.

 

Zorica Barać je došla do prve zlatne medalje u pojedinačnoj konkurenciji, pobedivši u rezultatski veoma kvaletetnom finalu Maju Đukić iz novosadskog Radničkog sa 619:592 (3:1). Baraćeva je bila pojedinačna vicešampionka 2015. Đukićeva je, uz srebro u pojedinačnoj konkurenciji, osvojila ove godine i srebro u kombinaciji. Dve pojedinačne bronze pripale su Nevenki Joković i Jasmini Anđelković (obe Alimenta Novi Sad). Anđelkovićeva ima ove godine i titulu u kombinaciji, a Jokovićeva bronzanu medalju.

I Taxi Zrenjanin

DO PRVE TITULE UZ PODRŠKU NAVIJAČA

– Srećna sam zbog prve pojedinače titule, posle zlata u kombinaciji 2011.- rekla je Zorica Barać.- Rezultatima sam zadovoljna, odigrala sam oba meča „u čunj“, 620 i 619 i to protiv dobrih protivnica, ali forma još nije najbolja i biće mnogo rada do polaska na ekipno Prvenstvo sveta u Detenhajmu u maju. U Banji Junaković se već nekoliko godina održava završnica pojedinačnog Prvenstva Srbije. Ovo jeste „moja“ kuglana, ali sam tek sada došla do prve titule, što znači da domaći teren nije uvek garancija za uspeh. Imala sam i podršku navijača i pomogla mi j, kada se lomio rezultat, da pružim maksimum…

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

NAPETO I U POLUFINALU

U prvom polufinalu dama, juniorska reprezentativka Maja Đukić (Radnički, Novi Sad) sjajno je odigrala protiv prošlogodišnje šampionke, iskusne Nevenke Joković (Alimenta, Novi Sad) i ubedljivo slavila 621:572 (3:1). Mnogo neizvesnije bilo je u meču Zorice Barać (Kristal) i Jasmine Anđelković (Alimenta). Pred poslednji set, Baraćeva je vodila sa 2:1, ali je imala dva čunja manje. Anđelkovićevoj je trebala pobeda u četvrtom setu, ali je slabije „čistila“, dok je Baraćeva u 28. hicu poslednjeg seta srušila „devetku“ i rešila meč…

Konačan plasman na Šampionatu Srbije 2017. – kuglašice: 

1. Zorica Barać (Kristal), 2. Maja Đukić (Radnički, Novi Sad), dve bronze: Nevenka Joković (Alimenta) i Jasmina Anđelković (Alimenta).

Bronze za Renatu i Miloša

Kristina Trošić, pionirka Rudara odbranila je titulu u finalu pojedinačnog Kupa Srbije sa 548 čunjeva ispred Andreje Delić (Spartak, Debeljača) koja je oborila 538 čunjeva i Renate Bodo (Kristal, Zrenjnin) sa 531 čunjem.

Zoran Beracka (Slavia, Kovačica) pobedio je u konkurenciji pionira sa 576 čunjeva. Srebro je pripalo Iliji Jevremoviću (Car Lazar, Kruševac) sa 547 čunjeva dok je treći bio Miloš Rajić (Kristal, Zrenjanin) sa 529 čunjeva.

Trijumf Nataše Lazarević

Mlađa kadetkinja zrenjaninskog Kristala Nataša Lazarević iz škole Marije Kresović, trijumfovala je sa 562 čunja. Drugo mesto, kao i prošle godine, pripalo je Tanji Petrović (PPT Trestenik) sa 539 čunjeva, dok je treća bila Ena Grubor (Rudar, Kostolac) sa 508 čunjeva.

U konkrenciji mlađih kadeta prva dva mesta pripala su kuglašima TSK iz Temerina Gaboru Kurcinaku 559 i Tomislavu Markoviću 539. Bronzu je osvojio Marko Erdeaan (Vojvodina, Bačko Gradište) sa 537 čunjeva.

Vuk Boškov i Maša Grujić – ponos Banata

Vuk Boškov (Banat), prošle godine treći za mlađe kadete, ove godine je sa sjajna 602 čunja trijumfovao u konkurenciji starijih kadeta. Srebrom se okitio Pavle Stojanović (Car Lazar, Kruševac) sa 596 čunjeva, dok je bronza pripala Dušanu Pejinu (Jedinstvo, Novi Bečej) sa 584 čunja. Dobre vibracije i tri sjajna rezultata pred kadetsko prvenstvo sveta u maju u Detenhajmu…

Najbolja starija kadetkinja je Brigita Zolnai iz SPC Vojvodine (Novi Sad) sa 577 čunjeva. Drugo mesto osvojila je Ivana Arsić (Rudar) sa 564 čunja, dok je treća bila Maša Grujić (Banat) sa 545 čunjeva, koja je i lane bila treća.

U pojedinačnom Kupu Srbije učestvovalo je po osam najboljih u svakoj kategoriji na osnovu plasmana u šest Kupova gradova.

Trofeje su uručivali Uroš Dragojlović predsednik Kuglaškog saveza Srbije i Vojko Pavlović selektor juniorske muške reprezetacije Srbije. Tim Anti doping agencije Srbije obavio je doping kontrolu. Išli su šampioni Zorica Barać i Milan Jovetić.

 

 

POJEDINAČNE TITULE U POSLEDNjIH DEVET GODINA – KUGLAŠICE

2017: 1. Zorica Barać (Kristal), 2. Maja Đukić (Radnički, Novi Sad), 3. Nevenka Joković (Alimenta), 3. Jasmina Anđelković (Alimenta).

2016: 1. Nevenka Joković (Pionir „Agro Višković“), 2. Marija Kresović (Kristal, Zrenjanin), 3. Kristina Ljubenković (Pobednik), 3. Renata Vilov (Pionir „Agro Višković“).

2015:1. Nataša Savić (Apatin), 2. Zorica Barać (Pionir) 3. Marija Kresović – devojačko Gajin (Kristal, Zrenjanin), 3. Nevenka Joković (Pionir).

2014: Jelena Bogdanov (Srem), 2. Nataša Savić (Apatin), 3. Renata Vilov (Pionir), 3. Jelena Šašić (Apatin).

Renata Vilov (Pionir), 2. Maja Đukić (Radnički, Novi Sad), 3. Nevenka Joković (Pionir).

2012: Marija Gajin (SPC Vojvodina, Novi Sad), 2. Nevenka Joković (Pionir), 3. Marija Dudevljev (Jedinstvo, Novi Bečej).

2011: Nataša Savić (Apatin), Jasmina Anđelković (Jagodina), Anica Radaković (Srem, Ruma).

2010: Nevenka Joković (Pionir), Livia Santo (Pionir), Zorica Barać (Pionir).

2009: Hajnalka Milosav (Kristal), Marija Gajin (SPC Vojvodina), Ksenija Milosav (Kristal).

Napomena: od 2014. se dodeljuju dve bronze.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh