I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Kruna zimske veslačke sezone, prvenstvo Srbije na ergometrima (VIDEO)

Prvo zvanično domaće veslačko takmičenje u ovoj godini – Prvenstvo Srbije na ergometrima, održano je u nedelju u Kristalnoj dvorani.

Veslački klub Smederevo je ukupni pobednik prvog zvaničnog domaćeg veslačkog takmičenja u novoj sezoni – Prvenstva Srbije na ergometrima, koje je u nedelju, 3. marta 2019, u organizaciji Veslačkog saveza Srbije i veslačkih klubova Zreneks i Begej 1883, održano u Hali sportova “Kristalna dvorana” u Zrenjaninu.

ZRENJANINCI – OSVAJAČI MEDALJA

VK Begej je imao 23 učesnika na PS u veslačkim ergometrima. Zlatne medalje su osvojile Milana Božović (kategorija 30 – 35 godina ) i Zorica Stanišić (40 – 49). Gradimir Radišić je osvojio srebro (40 – 49), a Ajredin Ajeti bronzu (30 – 39 godina).

I Taxi Zrenjanin

Rezultati su se bodovali i za Prvenstvo Vojvodine. Tako gledano, kadetkinja Snežana Jakovljević je bila 1, pionirski dubl Oliver Sigeti i Miloš Lavirac je bio 2, a pionirka Vanja Tabački je bila 3.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

VK Zrenex je nastupio sa 12 takmičara, ali se niko od njih nije popeo na pobedničko postolje.

– Nastupilo je više 360 takmičara iz svih domaćih klubova u 18 kategorija.  – Nastupili su takmičari iz svih veslačkih klubova Srbije i nekoliko klubova, koji nisu veslački, ali su im ergometri dovoljno atraktivni i korisni u trenažnom procesu, pa su iskoristili priliku da se u toj disciplini oprobaju na ovom prvenstvu – izjavio je Dane Lužaić predsednik VK Begej 1883,  jednog od organizatora prvenstva.

Članovi pobedničkog kluba, VK Smederevo, osvojili su ukupno 74 bodova, 28 više od Partizana kojem je pripalo drugo mesto. Sa 45 bodova Crvena zvezda je šampionat u Zrenjaninu završila kao treća.

Pored ova tri kluba bodove u zvaničnim disciplinama na “Ergometrijadi” osvojilo je još šest klubova i to Tamiš (18), Grafičar (15), Danubius 1885 (11), Palić (10), Galeb (9) i Srebrno jezero (5).U kategoriji seniora državni prvak postao je Miloš Vasić iz Partizana sa rezultatom 5:48,50, zvanje vicešampiona priplao je Aleksandru Filipoviću iz Smedereva (5:49.60), dok je bronzu osvojio Martin Mačković iz Palića (5:54.40).

U konkurenciji lakih seniora bez premca je ponovo je bio Miloš Stanojević iz Tamiša koji je s rezultatom 6:11.40 ubedljivo stigao do šampionske krune. Srebro je pripalo njegovom klupskom kolegi Mihajlu Atanackovu (6:17.30), dok se bronzom okitio Stefan Leković iz Crvene zvezde (6:28.60). Marko Torbica iz Smedereva s rezultatom 6:15.90 bio je najbolji u kategoriji seniora do 23 godine u kojoj je srebro s vremenom pripalo Nikoli Lončaru iz Partizana (6:19.50), a bronza Konstantinu Šujiću iz Smedereva (6:27.90).

– Imajući u vidu da je za reprezentativce i kandidate za reprezentaciju nastup na Prvenstvu Srbije na ergometrima bio u sklopu redovnog mesečnog testa koji se sastoji od tri dela – 2 km, 6 km i 17 km mogu da budem više nego zadovoljan rezultatima u Zrenjaninu. Iako nisu imali zadatak da vuku 2 km maksimalno svi reprezentativci i kandidati za reprezentaciju koji su učestvovali na šampionatu postigli su svoja najbolja vremena, počev od Vasića koji je s 5:48.50 gotovo ponovio sjajan rezultat od pre mesec dana kada je izveslao 5:47.00, pa sve do Filipovića, Mačkovića, Aleksnadra Beđika, Savića, Slavnića… – kazao je Nebojša Ilić, koordinator sportskog programa za seniore i seniore do 23 godine.

U kategoriji juniora državni prvak postao je Veljko Matić iz Partizana s vremenom 6:08.90, novi šampion za kadete je Nemanja Šajatović iz Crvene zvezde (6:29.30), dok se Veljko Kmekić iz Partizana dokopao najsjajnijeg odličja u konkurenciji pionira (3:11.60).

– Šampionat u Zrenjaninu obeležio je jako uspešan nastup, pre svega reprezentativnih kandidata, koji nam uliva veliki optzimizam za početak sezone – istakao je Luka Đorđević, koordinator sportskog programa za juniore i kadete – Moram da istaknem ogromno zadovoljstvo što su i na ovom Prvenstvu Srbije na ergometrima, kao i na prethodna dva, učestvovali naši najbolji seniori. To je izuzetno značajno iz razloga što naši mladi veslači i veslačice imaju priliku da na delu vide i da se ugledaju na veslače koji, pored toga što dominiraju u Srbiji, imaju ogromnu ulogu i na međunarodnoj sceni. Sa takvom praksom moramo da nastavimo i u godinama koje slede.

JOVANA ARSIĆ DO TITULE U SVOM GRADU

U kategoriji seniorki najbolja je bila Zrenjaninka Jovana Arsić, koja je članica Crvene zvezde. Ona je trijumfovala s rezultatom 6:49.50.

– Sada mi predstoji borba za osvajanje olimpijske norme za Tokio. Pokušaću da to ostvarim u disciplini skif ili u nekoj kombinaciji – izjavila je Arsićeva za naš portal.

Srebro kod seniorskih veslačica pripalo je Milici Vodogaz iz Grafičara (6:59.50). U kategoriji lakih seniorki zlato je osvojila Ksenia Kaluđerović iz Grafičara s 8:06.60, srebro je prigrabila Nina Lekić iz Palića (8:22.20), a bronzu Nevena Stevanović iz Smedereva (8:45.70). Kod seniorki do 23 godine najuspešnija je bila Ana Miković iz Palića s 7:40.00. Drugo vreme postigla je Anđela Milatović iz Grafičara (8:17.90). Andrijana Mijailović iz Grafičara (7:09.90), Milka Zdjeler iz Smedereva (7:41.10) i Milica Mladenović iz Smedereva (3:37.00) postale su prvakinje države u kategoriji juniorki, kadetkinja, odnosno pionirki.

 

U promotivnim kategorijama dubl skula i četverac skula za pionire najbolji su bili Aleksandar Subotić i Stefan Škorić iz Save (3:16.50), te Nikola Oluški, Vuk Muratović, Filip Kuzmanović i Momčilo Stupar iz Danubiusa 1885 (3:35.00), dok su u dubl skulu za pionirke bez premca bile Una Jurišić i Mia Nikočević iz Parizana (4:03.90).

Održano je i takmičenje veterana, kao i studenata. Najbolji rezultat među studentima postigao je Kosta Novaković sa Fakulteta sporta u Beogradu (2:59.10). Inače, ovaj fakultet je pobedio u ukupnom plasmanu među studentina sa ukupno 18 bodova. Drugo mesto u konačnom plasmanu studentskog prvenstva priplao je Partizanu sa 15, a treće Tamišu sa 10.

Medalja u kategoriji veterana: Ajredin Ajeti

U konkurenciji veterana se takmičio i poznati zrenjaninski majstor borilačkih veština, Ajredin Ajeti.

PlasmanIme klubaBroj bodova
1.Smederevo74
2.Partizan46
3.Crvena zvezda45
4.Tamiš18
5.Grafičar15
6.Danubius 188511
7.Palić10
8.Galeb9
9.Srebrno jezero5

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh