I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Sport

Kuglašice Kristala u Svetskom Kupu oktobra u Zaprešiću

U međunarodnim kupovima u kuglanju za klubove u oktobru igraće kugašice Kristala, ali i dvojica Zrenjaninaca kao članovi Kuglaškog kluba Beograd.

U Svetskom kupu (Kupu šampiona) u hrvatskom Zaprešiću (1 – 6. oktobar) igraće samo srpski prvak u ženskoj konkurenciji zrenjaninski Kristal.

Kuglaši šampiona Beograda, za koje igraju Zrenjaninci Goran Ostojić i Slobodan Simonović, iskoristili su pravo da, kao pobednici kupa, igraju u Kupu NBC federacije u Apatinu (Banji Junaković).

Fordomanija

Goran Ostojić

U ženskoj konkurenciji prijavljeni su Beč (Austrija), Kozara Gradiška (BiH), Mlaka Rijeka (Hrvatska), Viktorija Bamberg (Nemačka), Zaev TK (Mađarska), Celje (Slovenija), Kristal Zrenjanin (Srbija) i Železarna Podbrezova (Slovačka).

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Sve ekipe, osim Kristala, prihvatile su učešće u Ligi šampiona. Sa Svetskog kupa sedam najboljih od ekipa koje su prijavile da će igrati Ligu šampiona stiču pravo igranja u ovom takmičenju. Ako su prošlogodišnji osvajači Lige šampiona među tih sedam, plasiraće se i osmi klub od onih koji su potvrdili učešće.

Za Zaprešić su se u muškoj konkurenciji, do juče, prijavili u konkurenciji kuglaša Fojt Sent Pelten (Austrija), Revita Banja Luka (BiH), Zaprešić (Hrvatska), Rot Vajs Zerbst (Nemačka), Alfa Vektor Tarnovo Podgorne (Poljska), Konstruktor, Maribor (Slovenija) i Železarna Podbrezova (Slovačka) asovima iz Srbije, Zavarkom i Tepšom, kao i trenerom Milošem Ponjavićem.

Slobodan Simonović

IZ BANATA U BEOGRAD

Pojačanje Beograda, zvaničnog šampiona i pobednika Kupa Srbije je nekadašnji omladinski reprezentativac, Slobodan Simonović, koji je dolazi iz vojvođanskog ligaša, zrenjaninskog Banata.

Simonović je aktuelni pojedinačni vicešampion Srbije u kombinaciji i treći pojedinačno – klasik. U ovoj disciplini ima srebro iz 2012.

EVROPSKI KUP

U Evropskom kupu u Sarajevu (2 – 5. oktobar), u kome igraju nacionalni vicešampioni, Srbiju će predstavljati kod kuglašica Srem iz Rume, a kod kuglaša beogradski Partizan. Do sada su se prijavili – kuglaši: Union Ort Donau (Austrija), Posušje (BiH), Revel (Francuska), Viktorija Bamberg (Nemačka), Fuger Stercing (Italija), Kluž (Rumunija), Kamnik (Slovenija) Partizan (Srbija) i Starek Trestena (Slovačka), kuglašice: Nojkirhen (Austrija), Una Bihać (BiH), Istra Poreč (Hrvatska), Šrechajm (Nemačka), Triglav Kranj (Slovenija) i Srem Ruma (Srbija).

Kod kuglaša svi do sada prijavljeni klubovi prihvatili su igranje u LŠ. Sa ovog kupa po pet najboljih ekipa koje su prihvatile da igraju, izboriće plasman u LŠ. Interesantno da još nema prijave vicešampiona

 

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh