I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Kosovo na Balkanijadi u Zrenjaninu, ali bez himne i obeležja

Zrenjanin će u subotu i nedelju biti domaćin Balkanskog prvenstva u tekvondu, a među 508 takmičara iz osam zemalja, biće i devet sportista iz južne srpske pokrajine, što je izazvalo veliku buru u javnosti.

tekvondo (1)

Do sada se dešavalo da klubovi iz Srbije igraju protiv onih sa Kosova, i to na neutralnom terenu, ali je ovo prvi susret reprezentacija neše zemlje i južne pokrajine, odnosno prvi duel na teritoriji naše zemlje. Ipak, iako je Kosovo punopravni član Svetske, Evropske i Balkanske tekvondo unije, u Zrenjaninu neće moći da se takmiče sa obeležjima i himnom, kako je to prethodnih dana bilo najavljivano. To nam je potvrdio i Slaviša Perić, predsednik Nadzornog Odbora Tekvondo Saveza i predsednik Tekvondo kluba Zrenjanin.

– Sportisti sa Kosova će učestvovati na šampionatu. Nama su tu ruke vezane, jer su oni primljeni u Svetsku i Evropsku tekvondo federaciju, ali ni pod tačkom razno neće im biti dozvoljeno da koriste obeležja. Dakle, nikakva oprema, zastave, čak ni trenerke i majice, da ne govorim o himni. Mi njima garantujemo bezbednost, ali uklonićemo sve što se kosi sa ovom odlukom – kaže Perić.

PerSu marketi

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh