I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Najnovije vesti

Košarkaš Nikola Lambić sprema doktorat u Americi

Braći Lambić su se pre četiri godine razdvojili košarkaški putevi. Dok je mlađi Petar još sa 13 godina potpisao ugovor sa Hemofarmom, a zatim igrao za mladu reprezentaciju Srbije i za Proleter u rodnom Zrenjaninu, stariji brat Nikola se odlučio da košarkaški talenat iskoristi za dobijanje stipendije na koledžu u Americi.

 Nikola Lambic Amerika

Nikola je ovog leta diplomirao hemiju na Southern Wesleyan University u Južnoj Karolini, a od jeseni na istom koledžu nastavlja sa doktorskim studijama.

Braća Lambić zajedno provode leto u Zrenjaninu

Braća Lambić zajedno provode leto u Zrenjaninu

PerSu marketi

– Završio sam studije sa najvećim počastima i veoma sam ponosan zbog toga. Bio sam ruki godine na kraju prve sezone,  zatim u najboljoj petorci naše Konferencije i zvanično među 70 najboljih koledž igrača u celoj Americi. Pratili su me i akademski uspesi, odnosno nagrade za naučne radove iz oblasti hemije. Sada više neću imati vremena za košarku, zbog obaveza na fakultetu. Doktorske studije i treninzi ne idu zajedno – kaže Nikola, koji se trenutno odmara u Zrenjaninu.

Nikola u dresu Southern Wesleyan Univerziteta

Nikola u dresu Southern Wesleyan Univerziteta

Da li ti je ikada bilo žao što nisi ostao u Srbiji i profesionalno igrao košarku?

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Ne, nijednog trenutka. Ovde mi nikada nije ponuđen ozbiljan ugovor i zato sam se odlučio za studije u Americi. To sada vidim kao veliku uslugu…

Diplomirao hemiju sa najvećim akademskim, ali i sportskim počastima

Diplomirao hemiju sa najvećim akademskim, ali i sportskim počastima

Kako provodiš odmor u Zrenjaninu?

– Brat i ja smo bili zajedno na moru u Grčkoj. Malo treniramo, izlazimo zajedno, idemo na pecanje, odigram poneki basket sa društvom… Planiramo i tradicionalni odlazak sa roditeljima do Crne Gore, a posle toga nazad na koledž. Volim hemiju i radujem se novim naučnim izazovima, koji me očekuju na doktorskim studijama – rekao je Nikola na kraju razgovora za Ilovezrenjanin.

Pored košarke, braća Lambić najviše vole pecanje

Pored košarke, braća Lambić najviše vole pecanje

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh