I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Sport

Košarka: Uno Grande proslavio kraj sezone

Košarkaški klub Uno Grande obeležio je završetak sezone 2012/13 i početak letnjih priprema za narednu sezonu skromnom svečanošću na kojoj su svim igračima uručene nove majice za trening i kačketi s obeležjem kluba.

Dobri košarkaši i dobri učenici: Vukovci iz KK Ino Grande u društvu gradonačelnika mr Ivana Bošnjaka

Dobri košarkaši i dobri učenici: Vukovci iz KK Uno Grande u društvu gradonačelnika mr Ivana Bošnjaka

 

Na svečanosti su posebno pohvaljena i trojica nosilaca Vukovih diploma, koji na najbolji način dokazuju da sport i škola mogu zajedno – Bogdan Tepavčević je učenik generacije OŠ „2. oktobar“, Marko Rajanović, kapiten selekcije 1998, bio je među najboljim učenicima OŠ „Petar Petrović Njegoš“, a Miloš Ratković je Vukovu diplomu stekao u OŠ „Dositej Obradović“.

PerSu marketi
Iz Čikaga u Uno Grande: Marko Mladenović

Iz Čikaga u Uno Grande: Marko Mladenović

Prisustvovali su igrači svih selekcija kluba, rođeni od 1998 – 2004. godine i njihovi treneri Rada Prvulov, Vladimir Ćuić i Vladimir Kurbalija, kao i predsednik kluba, Igor Prvulov. Trenutno u klubu vredno trenira oko 60 dece. Među njima je i Marko Mladenović, 2003. godište, koji je rođen i živi u Čikagu i trenira u „Joy of the game“ košarkaškoj akademiji. Ovaj Amerikanac našeg porekla boravi kod rođaka u Zrenjaninu i tokom leta treniraće sa igračima Uno Grande.

Uno Grande, kao i ranijih godina, ne prestaje s aktivnostima ni tokom leta i svim igračima koji nisu na letovanju omogućeno je da redovno treniraju na otvorenom terenu u okviru Mesne zajednice „Nikola Tesla“, koji će uskoro biti i „osvežen“. Trenira se u večernjim časovima i pod reflektorima, tako da toplota i sunce ne ometaju rad. Pojedini igrači pripremaju se i za odlazak na neki od košarkaških kampova, koji se organizuju širom Srbije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Podsećamo, „Uno Grande“ je najstarija privatna košarkaška škola u gradu, osnovana 1997. godine, a ime je dobila po nadimku „Jedan veliki“ koji je imao proslavljeni Dejan Bodiroga dok je igrao u Italiji. Osnivač kluba, a sadašnji sportski direktor i trener je Rada Prvulov, bio je prvi košarkaški učitelj Dejana Bodiroge.

Klub poziva i sve zainteresovane dečake, starosti od 8 do 12 godina, koji žele da treniraju, da dođu svakog radnog dana, osim četvrtka, između 18 i 21 čas na teren Mesne zajednice „Nikola Tesla“ u ulici Ive Lole Ribara i jave se nekom od trenera.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh