I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Ko je sve „šorao“ na Svetskom prvenstvu u Tomaševcu ? (14 fotografija)

Proteklog vikenda, od petka 28. juna do nedelje 30. juna, u Tomaševcu  je održano 13. prvenstvo Sveta u banatskim šorama. Banatske šore su preteča današnjeg bejzbola, nastala na tlu današnje Vojvodine.

PLASMAN ekipa na 13. Svetskom prvenstvu:

1. Orlovi - Orlovat

1. Orlovi – Orlovat

 

PerSu marketi

Društvo za očuvanje Banatskih Šora u Tomaševcu postoji već više od decenije. Grupa entuzijasta pokrenula je čitavu priču sa ciljem da nekadašnju tradicionalnu banatsku čobansku igru otrgne od zaborava. Svetski šampion u banatskim šorama za 2013. godinu u obe konkurencije – seniora i juniora postala je ekipa Orlova iz Orlovata.

Orlovaćani su po peti put postali seniorski prvaci planete. Orlovi su u finalu u nedelju 30. juna pobedili Lale iz Bele Crkve rezultatom 31:3. U borbi za treće mesto Čoke iz Tomaševca je triumfovala nad Mamutima iz Kikinde 25:4. Prošlogodišnji pobednici, Novosadski bećari, su u dramatičnoj utakmici izgubili peto mesto. Pobedile su ih Sve zvezde iz Mokrina 10:8. Prošlogodišnji finalisti, Marijevo iz Tomaševca, u borbi za sedmo mesto pobedili su Tomilend iz rumunske Radimne 18:9. Deveto mesto osvojile su Bečkerečke kere trijumfom nad Šajkašima iz Žablja 30:6.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U utakmici za jedanaesto mesto po prvi put je na ovom prestižnom takmičenju učestvovala i jedna ekipa iz opštine Kovačica. Samoš je savladao Ðilkoše iz Pančeva sa 10:8.

Utakmicu za treće i prvo mesto na glavnom terenu pratilo je oko hiljadu gledalaca iz Tomaševca, opštine Zrenjanin i okolnih sela i mesta Srednjeg i Južnog Banata. Dan pre finala igrane su na glavnom i fudbalskom terenu utakmice po grupama. Prva grupa je voljom žreba bila ove godine jača.

U njoj su bili svetski šampioni sa najviše titula i prošlogodišnji finalisti, Marijevo iz Tomaševca, četvorostruki šampioni Orlovi iz Orlovata, prošlogodišnji pobednici – Novosadski bećari, kao i odlične ekipe Mamuti iz Kikinde i Bečkerečke kere iz Zrenjanina.

U grupi B su se našli prvi šampioni sveta Čoke iz Tomaševca, kao i ekipe koje do ovog svetskog prvenstva nisu igrale zapaženu ulogu na šampionatima: Sve zvezde iz Mokrina, Šajkaši iz Žablja, Lale iz Bele Crkve i Tomilend – ekipa srpskog kulturnog društva iz rumunske Radimne. 13.

2. Lale - Bela Crkva

2. Lale – Bela Crkva

 

3. Čoke - Tomasevac

3. Čoke – Tomasevac

 

4. Mamuti - Kikinda

4. Mamuti – Kikinda

 

5. Sve zvezde - Mokrin

5. Sve zvezde – Mokrin

 

6. Novosadski bećari

6. Novosadski bećari

 

7. Marijevo - Tomaševac

7. Marijevo – Tomaševac

 

8. Tomilend - Rumunija

8. Tomilend – Rumunija

 

9. Bečkerečke kere

9. Bečkerečke kere

 

10. Šajkaši - Žabalj

10. Šajkaši – Žabalj

 

11. i 12. Ekipe Đilkoši i Samoš

11. i 12. Ekipe Đilkoši i Samoš

SVETSKO PRVENSTVO – REZULTATI TAKMIČENJA JUNIORSKIH EKIPA Prvi dan 13. Svetskog prvenstva u Banatskim šorama protekao je u takmičenju juniorskih ekipa Marjeva, Čoka i Orlova. Postignuti su sledeći rezultati: Marijevo-Čoke 11:12 Čoke-Orlovi 0:43 Utakmica za 1. mesto Marijevo-Orlovi 0:14 SVETSKI PRVAK u juniorskoj konkurenciji Banatskih šora za 2013.g je ekipa ORLOVI iz Orlovata.

Juniori - ekipa Orlovi iz Orlovata - svetski šampioni

Juniori – ekipa Orlovi iz Orlovata – svetski šampioni

 

Juniori - ekipa Čoke iz Tomaševca

Juniori – ekipa Čoke iz Tomaševca

 

Juniori - ekipa Marijevo iz Toma[evca

Juniori – ekipa Marijevo iz Tomaševca

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh