I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Sport

Američki fudbal: Klek Knights u trci za viši rang sa još četiri ekipe

Druga liga Srbije u američkom fudbalu počeće drugog vikenda u aprilu, tj. 13/14. aprila. Ove godine za ulazak u viši rang se bori Klek Nights sa još četiri ekipe.

Na osnovu plasmana u 2018. godini, ali i prijavljenih ekipa, lista učesnika u drugom rangu izgleda ovako:

Klek Knights
Požarevac Pastuvi
Zemun Pirates
Kikinda Mammoths
Banat Bulls

Fordomanija

Kako se iz priloženog može videti, sastav Druge lige ove sezone drastično je drugačiji u odnosu na prethodnu godinu. Sve ekipe, osim Kleka i Požarevca, nove su u ovoj konkurenciji.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pirati su se priključili iz Treće lige Srbije, Kikinda se povukla iz najvišeg ranga, dok se na listi nalazi nova ekipa – Banat Bulls.

Naime, KAF Panthers Pančevo i KAF Lavovi Vršac su na obostrano zadovoljstvo odlučili da udruže snage i kapacitete na nivou seniorske i juniorske kategorije, tako da će ove sezone u Drugoj ligi Srbije, kao i Juniorskoj ligi Srbije, nastupati zajedno pod nazivom Banat Bulls.

S druge strane, seniorsku selekciju neće imati Sremska Mitrovica Sirmium Legionaries, Bor Golden Bears, Sombor Celtis, Kraljevo Royal Crowns, Čačak Angel Warriors, Obrenovac Hawks, Smederevo Bedemi i Šabac Sharks.

Potonja tri tima takmičila su se u Trećoj ligi Srbije koja ove sezone neće biti organizovana zbog omasovljavanja Arena lige Srbije, a koja je imala svoju premijeru prethodne godine.

SISTEM TAKMIČENJA

U ligaškom delu takmičenja svaki tim će igrati jedan protiv drugog jednokružno. Posle regularnog dela sezone i pet kola, sledi polufinale, odn. plej-of, u kojem će parove formirati prva četiri tima na tabeli, i to tako da prvoplasirani igra protiv četvrtoplasiranog, a drugoplasirani protiv trećeplasiranog.

Pobednici polufinalnih duela igraće u finalu Druge lige Srbije, a šampion drugog ranga zatim igra i baraž sa šestoplasiranim timom Prve lige Srbije.

NA STARTU SA PASTUVIMA

Vitezovi su u 1. kolu slobodni. U 2. kolu Druge lige Srbije, koje je na programu 4. i 5. maja, dočekuju na Vojnom stadionu ekipu Pastuva iz Požarevca.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh