I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Sport

Američki fudbal: Klek Knights u igri za povratak u Drugu ligu

Ekipa Klek Knights se plasirala u polufinale Treće lige Srbije i boriće se za mesto u višem rangu takmičenja.

Foto: www.saaf.rs

Vitezovi su uspeli da ostvare pobedu protiv vrlo nezgodnih i žilavih gostiju iz Obrenovca. Hawksi su pružili dobru partiju i prilično namučili domaće koji su ipak uspeli da u drugom poluvremenu slome otpor gostiju iz Obrenovca.

 

I Taxi Zrenjanin

Knights – Hawks

U prvoj četvrtini koja je završena bez poena Vitezovi su imali inicijativu, ali nisu uspeli da materijalizuju to, iako su imali četiri pokušaja za gol. Ipak, u drugoj četvrtini uspeli su da postignu prvi tačdaun, tako što je u gostujuću end – zonu utrčao Ivan Pleva.

No, gosti se nisu dali, igrali su svoju igru, i uspeli su nakon dugog drajva jednim kratkim pasom kvoterbeka Jovan Čanića na Stefana Ljumovića da izjednače rezultat i da na poluvreme odu s nerešenim rezultatom. Gosti su čak imali priliku da na poluvreme odu i s prednošću, no kiker Steva Šugić nije uspeo da pogodi fild – gol sa 38 jardi 10 sekundi pre kraja druge četvrtine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ovaj rezultat uticao je na igrače Kleka da u drugom poluvremenu izađu mnogo odlučniji i angažovaniji da ostvare pobedu koja će ih približiti plasmanu u Drugu ligu. Videla se odmah na startu drugog poluvremena mnogo veća želja kod igrača Vitezova. „Mleli” su odbranu gostiju koja je popuštala, a završni udarac u prvom drajvu treće četvrtine zadao je Luka Škorić koji je ušao na mesto kvotera, da bi izveo „snik” akciju kojom su Vitezovi vratili vođstvo u svoj posed.

Foto: www.saaf.rs

To kao da je bacilo stege s ruku i nogu igrača Kleka, koji su u poslednjoj četvrtini igrali jako lepo i precizno pa su uspeli da još dvaput poentiraju. Obe akcije su bile jako slične – dugim pasovima, najpre je kvoterbek Vitezova Lazar Sporin spojio s loptom Uroša Stojanovića, a potom i Aleksandra Damjanova.

Time je stavljena tačka na ovu utakmicu. Vitezovi nastavljaju svoje putovanje plej – ofom, dok su Obrenovčani završili svoje „putovanje” koje će morati da nastave sledeće sezone i pokušaju da naprave korak više.

Foto: www.saaf.rs

Odlični mladi resiver Vitezova Uroš Stojanović, koji se istakao hvatanjem od 50 jardi za tačdaun, o meču je rekao sledeće:

– U utakmicu smo ušli malo opuštenije, što je rezultovalo našoj lošijoj igri u prvom poluvremenu. Ipak, uz puno grešaka uspeli smo da postignemo poene u prvom poluvremenu. U drugom smo otklonili greške i odigrali na daleko višem nivou. Kontrolisali smo i igru i rezultat i uspeli da pobedimo – izjavio je Stojanović, čestitavši protivniku na fer – plej igri i borbenosti.

– Ponosan sam na naš tim, kako je uspeo da izađe iz teške situacije i pokaže svoje pravo lice u drugom poluvremenu. Ova pobeda nam mnogo znači, kako rezultatski, tako i psihološki, i daleko motivisaniji isčekujemo narednog protivnika.

Foto: www.saaf.rs

Mesto: Zrenjanin, Vojni stadion
Datum i vreme: 20. maj, 16.30 h
Sudije: D. Mihajlov (R), A. Ereš (U), B. Mojsijević (HL), D. Jakšić (LJ), B. Medić (BJ)

Knights – Hawks

REZULTAT: 28 : 8
1/4 – 0 : 0
2/4 – 8 : 8
8 : 0 – trčanje 1 yd, Ivan Pleva; TPC Dragomir Milanović, trčanje
8 : 8 – pas 1 yd, Jovan Čanić za Stefana Ljumovića; TPC Ljumović, trčanje
3/4 – 6 : 0
14 : 8 – snik 1 yd, Luka Škorić; TPC neuspešan
4/4 – 14 : 0
20 : 8 – pas 50 yd, Lazar Sporin za Uroša Stojanovića; TPC neuspešan
28 : 8 – pas 22 yd, Sporin za Aleksandra Damjanova; TPC Sporin, trčanje

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh