I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Sport

KDMP Peskara uspešno završila sezonu plivanja na otvorenim vodama

Plivačkom trkom na Srebrnom jezeru, 23. po redu, završena je 13. sezona Srbija Open Kupa u daljinskom plivanju na otvorenim vodama.

KDMP Peskara je održao tradiciju nastupanja na svim trkama, gde se možda samo jedna trka propusti u sezoni. Takvom redovnošću i upornošću ne može da se pohvali nijedan drugi klub u Srbiji.

Fordomanija

Milan Milojević i Srđan Stefanović zauzeli su prvo, a Špiro Jovović i Aleksandar Anđelić po treće mesto, dok je Marko Papović bio 5.u starosnoj veteranskoj kategoriji. Za klub su nastupali i Gorana Ðukić, Nebojša Tomašević i Nikola Čepić, ali nisu bili registrovani za konačan plasman u Kupu.

– Našim brojnim nastupima na daljinskim trkama i uz tradicionalni plivački maraton, najveća smo reklama turističkog potencijala jezera Peskara u poslednjih 6 godina, kako postoji klub. Da pomenem da Savez daljinskog maratonskog i masters plivanja Srbije ne dobija nijedan dinar od države mada se svojim radom i te kako dokazujemo svake sezone i predstavljamo primer dobre organizacije u regionu, čak i za zemlje Evropske unije, koje mogu da uče od nas kako se organizuju trke u svim segmentima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Za sledeću sezonu, KDMP Peskara pokušava da osmisli kako da privuče što više Zrenjaninaca na maraton, koji tradicionalno organizuje u junu, a sa plivačkim klubom Veteran iz Temišvara je u planu održavanje Kupa Banata u daljinskom plivanju između Zrenjanina i Temišvara.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh