I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Osmeh jači od nevolje

Prošlo je tačno pola godine od teške povrede plivačice Katarine Draganov Čordaš

Katarina Cordas operacija

Ona je operisana 14. avgusta 2015. godine, ali dug i težak proces rehabilitacije i dalje traje.

– Moja sestra se polako oporavlja. Vežba tri puta dnevno. Veliki borac je bila uvek, a ni sada nije klonula duhom. Rezultati dolaze veoma sporo. Noge i prste i dalje ne oseća, ali se zaista trudi. Lekari su nam rekli da za vidljive rezultate moramo čekati – kaže za Ilovezrenjanin Katarinina sestra, Stefania Draganov Čordaš.

PerSu marketi

Stefania je operisana na klinici u Austriji. Cela porodica se preselila u gradić Ens, kako bi joj pomogla u rehabilitaciji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Mama i tata su se preselili u Austriju, a zatim sam došla i ja, kako bih pomogla. U međuvremenu sam se i zaposlila ovde. Svi smo na okupu, radimo sa Katarinom i nadamo se najboljem. U ovakvim slučajevima se čeka na neki pomak i po četiri  do šest godina. Sestra pomera ruke, počela je da vežba i trbušnjake, pa ćemo videti… Iskreno, noge nisu dobro, ali vežba ona i uporna je, pa ćemo videti… Mora da ode i na rehabilitaciju, koja traje pola godine, a posle toga ćemo videti šta i kako…

Katarina sa tatom

Katarina sa tatom

Zahvaljujući pomoći porodice Katarina je psihički stabilna i uvek je krasi prepoznatljiv osmeh.

– Mami nije lako. Ona je sa njom ceo dan. Tata i ja dolazimo kući tek u pet popodne, pa onda mi nastavljamo da radimo sa sestrom. Mami puno pomaže i moja baka, koja dolazi povremeno.

Uvek nasmejana: Katarina Draganov Čordaš

Uvek nasmejana: Katarina Draganov Čordaš

Udruženje „Dobro se dobrim vraća“ je na fb stranici objavilo da je skupilo novac i da je skupa operacija u Austriji kompletno isplaćena. Katarinu očekuje rehabilitacija, koja traje pola godine, a jedan bolnički dan košta 446€.   

Katarina sa mamom, tatom i bakom - Copy

– Katarina je u Austriji dobila osiguranje, koje joj, za sada, pokriva veliki deo lečenja. Moja porodica se zahvaljuje svima, koji su nam pomogli. Ne želimo da „uzimamo“ novac ljudima, jer nam, za sada, nije preko potreban. Lekari su nam rekli da narednih šest meseci neće raditi dodatne operacije, dok se Katarina ne vrati sa rehabilitacije, a kao što sam rekla, rehabilitaciju pokriva osiguranje – rekla je na kraju razgovora za Ilovezrenjanin, Stefania Draganov Čordaš.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh