I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Sport

Sanja Cvrkota osvojila bronzu na seniorskom prvenstvu Evrope

Karatistkinja Zadrugara iz Lazareva i reprezentativka Srbije, osvojila je bronzanu medalju ne Evropskom prvenstvu za seniore, koje je održano u Turskoj.

Trener Miloš Erić, Sanja Cvrkota i Dejan Cvrkota

Sanja Cvrkota je nastupala u kategoriji do 68 kg. U prvom meču je pobedila Grkinju 1:0, u drugom Dankinju, aktuelnu vicešampionku sveta 2:1, a u četvrtfinalu je izgubila od aktuelne svetske šampionke, Austrijanke, sudijskim izjašnjavanjem nakon rezultata 0:0. Austrijanka je ušla u finale, pa je Sanja u prvoj repasažnoj borbi pobedila Belgijanku 2:0

U borbi za bronzu bila je bolja od reprezentativke Španije.

PerSu marketi

Dejan Cvrkota se borio u kategoriji do 84 kg. U prvom meču je pobedio Poljaka 4:0, a u drugom izgubio od Grka 1:3. Grk je dogurao do polufinala i tu izgubio, tako da Dejan nije imao šansu da se bori za bronzu u repasažu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U ekipnom delu troje Lazarevčana

Ekipno, za reprezentaciju Srbije su nastupali svi Lazarevčani – Dejan Cvrkota, Marina Radičević i Sanja Cvrkota.

Muška ekipa je bila slobodna u prvom kolu, u drugom su savladali ekipu Grčke, a u trećem su zaustavljeni od Nemaca. Nemci su u sledećem meču izgubili, tako da naši karatisti nisu imali repasaž. Slično su prošle i devojke. U prvom meču su savladale Ruskinje, a u drugom su izgubile od Austrijanki. Austrijanke se nisu plasirale u finale, tako da su Sanja, Marina i njihove drugarice iz reprezentacije, ostale bez repasaža.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh