I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Karate klub Zrenjanin stipendira Đorđa Salapuru

Karate klub Zrenjanin organizovao je konferenciju za medije, a povod je bio osvajanje bronzane medalje Đorđa Salapure na nedavno završenom 41. prvenstvu Evrope za kadete u Lisabonu.

Salapura sa trenerom Ilićem (levo) i predsednikom kluba, doktorom Lukićem

Salapura sa trenerom Ilićem (levo) i predsednikom kluba, doktorom Lukićem

Konferencija je održana u hotelu Kaštel u Ečkoj, uz prisustvo brojnih novinara, predstavnika Sportskog Saveza, članova i simpatizera kluba. Konferenciju je otvorio predsednik kluba dr Ivan Lukić, a utiske sa prvenstva i kratak rezime rada kluba u 2013.godini, prezentovao je trener Vladimir Ilić.

Opšti je utisak da su rezultati i rad kluba u 2013. godini podignuti na jedan zavidan nivo, a posebno je istaknuta vicešampionska titula ženske ekipe u Nacionalnoj premijer ligi, zatim čak 48 medalja sa Nacionalnih prvenstava i kup takmičenja, kao i rad sekcije sa smetnjama u razvoju, besplatna tromesečna karate škola uz pokovoriteljstvo Kompanije „Dijamant“. Direktor kluba Zoran Jerković je u svom obraćanju najavio platformu razvoja kluba u narednom osmogodišnjem ciklusu.

I Taxi Zrenjanin

Takođe, u ime kluba, dr Ivan Lukić u okviru projekta „SPORT – ŠKOLA – SPORT“ potpisao je sa Đorđom ugovor o stipendiranju u jednogodišnjem periodu, kao podsticaj za dalji rad i nagradu za ostvarene rezulatate.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

ĐORĐE OSVOJIO „TATAMI KUP“ U BUDIMPEŠTI

Karate klub Zrenjanin je učestvovao na „Tatami Kupu“ u Budimpešti, koji je poslužio kao dobra provera trenutne forme takmičara. Na turniru je učestvovalo preko 800 takmičara iz 9 zemalja.

 

Karatisti Zrenjanina u Budimpešti

Karatisti Zrenjanina u Budimpešti

Zrenjaninci su bili prilično uspešni i ovojili su ukupno 7 medalja. Zlatnu medalju je osvojio Đorđe Salapura (junior -68 kg), srebrnu Ivan Stankov (junior -55 kg), a bronzane Filip Pejović (U21 -68 kg), Jovana Marković (senior -68 kg), Marko Vuković (kadet +70 kg), Strahinja Stojšin (kadet +70 kg) i Sara Olah (kadet -47 kg).

Pored osvajača medalja, dobar nastup su imali i Anja Kapelan, Dejan Zirojević, Jovana Petrov, Aleksandra Vujasinović, Marko Laković, Vladimir Ćurić i Nikola Mančev, ali na žalost, ovog puta nedovoljan za medalju.

TRI FINALA U ARANĐELOVCU

U subotu 8. marta je održan turnir „Aranđelovac open“ u Aranđelovcu, gde je karate klub Zrenjanin nastupio sa 5 takmičara, koji su pozvani od strane organizatora.

Na takmičenju je učestvovalo oko 400 takmičara iz 5 zemalja. Srebrne medalje su osvojili Aleksandra Vujasinović (kadet -55 kg), Ivan Stankov (junior -70 kg) i Đorđe Salapura (junior +70 kg). Marko Mihajlović i Ivan Izgarjan su zaustavljeni u prvom, odnosno drugom kolu. U revijalnom delu turnira, lep gest od strane organizatora, jer je Đorđe Salapura dobio priznanje za ostvarene rezultate.

PRVENSTVO ZONE ZA PIONIRE I NADE

Prvenstvo Zone Banata je održano u Banatskom Karlovcu, u nedelju 09. marta. Takmičenje je bilo kvalifikacionog karaktera za plasman na prvenstvo Vojvodine. KK Zrenjanin je učestvovao sa 8 takmičara.

uspesni na prvenstu zone - karatisti zrenjanina (1)

Zlatne medalje su osvojili: Tamara Kisić, Matija Milosavljević, Anja Milovanović, Nikola Vuletić i Marko Andrić. Druga mesta su osvojili Nevena Radić i Marko Laković, kao i muška ekipa nada u sastavu Marko Andrić, Marko Laković i Nikola Dangubić.

Svi takmičari su se plasirali za prvenstvo Vojvodine koje se održava naredne nedelje u Inđiji.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh