I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Sport

Proslavili Lazarevo po celom svetu, ali ne mogu da treniraju u sportskoj sali u svom selu

Sanja Cvrkota i njen brat, Dejan Cvrkota, učestvovali su proteklog vikenda na Premijer ligi u Parizu.

Dejan Cvrkota je u kategoriji do 84 kg u prvom kolu savladao Alžirca, u drugom Argentinca, a u trećem je zaustavljen od Grka, osvajača evropskih i svetskih medalja.

Sanji Cvrkoti je ovo bio prvi nastup posle 11 meseci pauze zbog povrede. U prvom meču je izgubila od domaće takmičarke nakon rezultata 1:1.

Fordomanija

– Vidi se da mi još fali osećaja, ali ja verujem da će to doći vremenom. Sada mi samo treba što više mečeva da se to sve vrati na svoje mesto – rekla je Sanja za Ilovezrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Radost zbog povratka na „tatami“ je malo pomešana sa gorčinom, zbog odnosa u njenom selu, Lazarevu, prema njoj i njenom klubu, KK Lazarevo.

U ovoj sali su do Nove godine trenirali mali karatisti iz Lazareva

NE MOŽEŠ BITI „PROROK“ U SVOM SELU

– U seoskoj osnovnoj školi traže od nas da plaćamo salu, gde držim treninge deci školskog uzrasta. Mi smo to odbili s jedne strane, jer nam je na sve troškove, koje imamo, to dodatno opterećenje, a sa druge strane, iz principa, jer je zahvaljujući Karate klubu Lazarevo, ceo svet čuo za naše selo. Nas su izbacili iz sale i nasš termine dodelili klubovima iz drugih sportova, koji su, navodno, pristali da plaćaju – ističe Sanja Cvrkota.

Vrata su sada zatvorena za one koji ne plaćaju termine

Karate klub Lazarevo spada među najbolje klubove u Srbiji. Dejan i Sanja Cvrkota su seniorski reprezentativci, osvajači svetskih i evropskih odličja. Odlično ih prati Marina Radičević, koja je reprezentativka Srbije u kategoriji mlađih seniora. Oni treniraju u maloj sali u MZ Lazarevo, gde nema mesta i decu, koja žele da krenu njihovim putem.

– Po meni je van svake pameti da deca iz Lazareva plaćaju školsku salu. Od 1999. godine treniram u toj sali, a sada više ne ulazimo tamo… Uradili smo mnogo za naše selo, ali to izgleda niko ne ceni – zaključila je naša najbolja karatistkinja.

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh