I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Sanja više ne sanja – o karatistima brine Olimpijski komitet Srbije

Na Kopaoniku se od 4. do 14. avgusta održava prvi ciklus priprema seniorske karate reprezentacije Srbije i to prvi put pod okriljem Olimpijskog komiteta Srbije.

Na ovim pripremama učestvuje i troje Lazarevčana – Sanja Cvrkota, Dejan Cvrkota i Marina Radičević.

– Sledeće što nas očekuje je drugi ciklus priprema, koji će se održati od 18. do 28. avgusta na Zlatiboru. Glavni cilj nam je Evropski šampionat za seniore, koji će maja naredne godine biti održan u Novom Sadu. Zato što smo je karate postao olimpijski sport, Olimpijski komitet Srbije ulaže sredstva u nas, kao i u ostale sportove, što do sada nije bio slučaj. Sada imamo obezbeđeno sve, čak i ono što smo do sada mogli da sanjamo – kaže Sanja Cvrkota.

I Taxi Zrenjanin

Posle Kopaonika i Zlatibora sledi Premijer liga u Lajpcigu i Istanbulu, zatim Croatia Open u Rijeci, Premijer liga u Salzburgu, pa pripreme u Teheranu, gde će naši karatisti trenirati sa reprezentacijom Irana. U decembru su pripreme na Tari od 11. do 30 decembra. Marina Radičević se priprema i za državno prvenstvo za mlađe seniorke, koje će joj biti kvalifikaciono za Svetski šampionat, koji se održava novembra na Tenerifama.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

BODOVI ZA TOKIO

– Jako bitno je da od 1. januara počinje skupljanje bodova za učešće na OI u Tokiju 2020. godine. Bodovi će se skupljati na deset turnira Premijer lige, kao i na kontinentalnim prvenstvima – dodala je Sanja Cvrkota.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh