I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Sport

Kada je pravo vreme da se vaše dete upozna sa karateom? (VIDEO)

Karate klub Zrenjanin upisuje nove članove, a vrata karatea su otvorena svima, koji se odluče da prođu kroz njih.

Karate na decu pozitivno utiče na usvajanje zdravog načina života, unapređuje zdravlje i kvalitet života i smanjuje rizik od hroničnih bolesti.

Dokazano je da je redovna fizička aktivnost bitna za fizičko i mentalno zdravlje, te psihosocijalni razvoj. S usvajanjem zdravih navika i edukacijom o važnosti telesne aktivnosti treba započeti rano: studije su pokazale da većina dece, koja se bave sportom i telesno su aktivna u detinjstvu, zadrže takve navike i u odraslom dobu.

I Taxi Zrenjanin

Karate ima pozitivan efekat na razvoj ličnosti. Deca koja se od malena bave karate aktivnošću, već u ranijoj životnoj dobi razviju radne navike i samodisciplinu. Karate, takođe, ima pozitivnu ulogu iu emocionalnom razvoju dece, olakšavajući im socijalizaciju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

SPORT, KOJI OSIM TELA, JAČA UM I SRCE

Karate je prvenstveno borilačka veština, a učenjem i treniranjem tog sporta, osim što se razvija fizička, podiže se kvalitet i psihičke strane dečije ličnosti. Karate je je jedan od najzdravijih sportova, koji jača samopouzdanje i karakter, a njime se može baviti i profesionalno i rekreativno.

KADA JE PRAVO VREME ZA UPOZNAVANJE SA KARATEOM?

Donja starosna granica za prve karate treninge je četiri godine. Navedena granica ipak nije strogo određeno pravilo, jer ponekad dete, koje nije još navršilo četiri godine sasvim zrelo reaguje na trening i u mogućnosti je koncentrisano pratiti program, izražavajući veliku želju za vežbanjem i spremnost na saradnju. Zato preporučujemo jedan probni trening, nakon kojeg će stručno osposobljeni trener doneti procenu o spremnosti i zrelosti vašeg deteta da prati karate program.

KADA SE TOKOM GODINE UKLJUČITI U ŠKOLU KARATEA?

Idealno je krenuti na početku sezone koja, u pravilu, prati dinamiku školske sezone, dakle tokom septembra odnosno oktobar ili početkom kalendarske godine kada se ponovo formiraju početničke grupe. Međutim, u karate klub možete se uključiti bilo kada tokom godine, jer formiranje nove grupe za početnike zavisi o interesu polaznika.

Informacije o upisu u Karate klub Zrenjanin:

DOM BORILAČKIH SPORTOVA

Utorak 18.30h
Četvrtak 18.30h

INFO: 060 620 18 75 i 063 77 83 40

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh