I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Sport

Kajakaši Begeja uspešni na Kupu Srbije u Beogradu

Na Adi Ciganliji u Beogradu je održan Kup Srbije i nacionalno izborno takmičenje za kajakaše, inače prvo ovogodišnje i najznačajnije takmičenje, koje je do sada bilo najmasovnije u prethodnih nekoliko godina.

Ujedno, ovo je bilo i izborno takmičenje za kategorije juniora i seniora do 23 godine, u organizaciji Kajakaškog saveza Srbije. Kajak klub Begej je učestvovao sa sedam takmičara, tri kadeta i jednom kadetkinjom, dve juniorke i jednim mlađim seniorom.  Ostvaren je najveći uspeh u poslednjoj deceniji rada kluba.

I Taxi Zrenjanin

Po kriterijumima saveznog selektora, Pavla Jovanova, kajakaši Begeja Nikola Kovačević, Biljana Vukov i Beatrix Orban su obezbedili svoje mesto u reprezentativnim selekcijama, a time i učešće na Evropskom prvenstvu za juniore i seniore do 23 godine, koje je na programu juna ove godine.

Rezultati po kategorijamasu sledeći:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

SENIORI

Nikola Kovačević je u konkurenciji seniora obezbedio A finale u K – 1 500 m, gde je u finalnoj trci zauzeo osmo mesto, a u K -1 1.000 m iz četiri kvalifikacione grupe plasirao se u B finale u kome je zauzeo četvrto mesto, odnosno ukupno 13 mesto.

JUNIORI

Biljana Vukov je u finalnoj trci juniorki u K – 1.000 m zauzela drugo, a Beatrix Orban treće mesto, odnosno u K – 1 500 m Batrix Orban je zauzela četvrto ,a Biljana Vukov peto mesto.

KADETI

Bojana Kojčić, Stefan Trubajić, Stevan Bojanić i Stefan Topčov nisu uspeli da se plasiraju u finalne trke, pa tako nisu imali mogućnost da se bore za dobar plasman.

U ndelju, 25. aprila, održano je prvenstvo Srbije na 5.00o m. Kajak klub Begej je učestvovao sa sedam takmičara, četiri kadeta, dve juniorke i jednim seniorom. Srebrnu medalju osvojila je Biljana Vukov dok je Beatrix Orban zauzela četvrto mesto u konkurenciji juniorki. Nikola Kovačević zauzeo je peto mesto u konkurenciji seniora.

Svi ostali takmičari u kategoriji kadeta su diskvalifikovani.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh