I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Sport

„Kada je trener počeo da skače, znala sam da idem u Rio“

Plivačica reprezentacije Srbije i Proletera iz Zrenjanina, Katarina Simonović (1994) je na takmičenju Sette Coli u Italiji otplivala A Olimpijsku normu u kvalifikacijama trke 200 kraul sa vremenom 1:58,87 (A norma 1:58,96).

Katarina Simonovic

Taj rezultat je ujedno i novi apsolutni nacionalni rekord.

– Nisam mogla da verujem odmah! Poslednjih 20 metara sam znala da će biti vrlo blizu A norme. Spustila sam glavu i rekla sama sebi – „prošla si kroz pakao i nazad, zbog ovog momenta u svom životu. Daj sve od sebe sad i to će ti promeniti život zauvek!“ Kada sam udarila u zid, nisam pogledala ka ekranu sa rezultatima, već ka treneru. Kad je počeo da skače znala sam da sam uspela! – rekla je za Ilovezrenjanin, odmah posle trke, plivačica Katarina Simonović, koja inače živi u Americi.

PerSu marketi

Katarina Simonovic2

Igre u Rio de Žaneiru će biti prve OI za Katarinu, koja je je sa rezultatom 1:58.87, otplivala 9 stotinki brže od A – Olimpijske norme, propisane od strane FINA. Ovaj rezultat je ujedno i državni rekord Srbije, koji je takođe bio u vlasništvu Katarine (2:00.77).

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ona se kao treća kvalifikovala u finale ove discipline. Ispred Katarine bile su samo Michelle Coleman (1:56.93) i svetska rekorderka Federica Pellegrini  (1:57.19). Popodnevno finale na 200 slobodno je po programu u 19.22 h.

Katarina je „najavu“ norme imala u trci pre dva dana, kada je oborila apsolutni nacionalni rekord u trci 400 kraul sa vremenom 4:13,73.

Na takmičenju je učestvovala i Miroslava Najdanovski, koja je u trci 50 kraul zauzela 23. mesto sa vremenom 25,92.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh